Deputatul aradean Ion Scheau acuza partidele membre ale Uniunii Sociale Liberale ca pe perioada vacantei parlamentare au pus presiune asupra lui si asupra altor parlamentari independenti pentru a se inscrie in formatiunile lor, informeaza ARQ.ro.

"Cat a fost vacanta parlamentara am fost cautat de reprezentanti ai tuturor partidelor de la putere pentru a trece la ei. Exista anumite presiuni pentru a ma inscrie in aceste partide, lucru valabil si pentru ceilalti colegi de-ai mei care fac parte din grupul independentilor", a declarat Scheau, ales din partea PP-DD dar devenit independent din luna mai, pentru publicatia citata.

Deputatul sustine ca, in schimbul intrarii in partid, parlamentarilor li s-ar oferi functii in organizatiile judetene ale formatiunii politice sau contracte.

"In ceea ce ma priveste nu am mers prea departe cu discutiile, intrucat am refuzat din prima. Pot sa va spun ca altor colegi de-ai mei le-au fost oferite functii in organizatiile de partid din judetele pe care le reprezinta sau diferite contracte. In fond si la urma urmei tot la bani se ajunge", a mai afirmat deputatul de Arad pentru ARQ.ro.

Scheau mai sustine ca independentii nu au primit permisiunea de a se constitui ca grup independent tocmai pentru a nu putea sa beneficieze de facilitati pe care le au ceilalti parlamentari si pentru a fi fortati sa se inregimenteze politic pentru a obtine rezultate.

Ion Scheau a fost ales la parlamentarele din 2012 ca deputat din partea PP-DD, insa a demisionat din partid in luna mai, alaturi de alti 4 deputati, devenind independent. Ulterior li s-au adaugat alti deputati si senatori PP-DD care au decis sa paraseasca partidul. Unii dintre ei au ales sa fie independenti, altii s-au inscris in PNL sau in PC.

Sursele politici declarau la acea vreme ca miscarile din PPDD venisera pe fondul disputelor din USL, existind informatii convergente ca PSD ar fi incearcat sa-si creioneze o noua majoritate in Parlament in cazul ruperii de PNL. Neoficial, in Parlament se vorbea atunci despre eforturile PSD si PNL de a coopta cat mai multe mandate din partea Opozitiei.

Ion Scheau declara pe 21 iunie, la Iasi, ca grupul independentilor din Camera Deputatilor, care numara 10 parlamentari, se va situa in opozitie fata de Guvernul USL, precizand ca exista discutii si cu alti alesi pentru a se alatura acestui grup, potrivit Mediafax. Scheau, liderul grupului independentilor din Camera Deputatilor, a spus atunci ca nu este vorba despre un "grup balama" care sa sustina Guvernul USL.