Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri, pentru B1 TV, ca regreta declaratia in care a afirmat ca, intr-o confruntare pentru presedintie cu Mihai Razvan Ungureanu si Sorin Oprescu, cel mai tare se teme de Departamentul de Stat al SUA, declarandu-se totodata un filo-american.

Acesta a intervenit telefonic la postul B1 TV pentru a dezminti informatiile potrivit carora vicepresedintele american Joe Biden ar fi refuzat sa aiba o intalnire cu el, in cadrul vizitei private pe care a efectuat-o in Statele Unite in aceasta vara.

Intrebat cum vede acum declaratia facuta in urma cu un, cand a spus ca cel mai mult se teme de Departamentul american de Stat in cazul unei confruntari prezidentiale, Crin Antonescu a precizat ca o regreta si ca "avea un aer de gluma, de joc de cuvinte".

Acesta a precizat ca a fost unul dintre primii politicieni romani care a vorbit despre SUA, NATO si parteneriatul cu America, atunci cand a intrat in politica, in 1992.

Intrebat de moderatori daca este un filo-american, Antonescu a raspuns: "Categoric".

Presedintele PNL a fost intrebat daca va efectua o vizita in Statele Unite inaintea alegerilor prezidentiale. "La Washington, si la Moscova, dar mai cu seama la Washington, e bine sa te duci cu orice prilej, la nivelul pe care poti sa-l accesezi, ca esti sau nu prezidentiabil", a raspuns el, mentionad insa ca Moscova nu este o "prioritate", dar "orice contact diplomatic, politic, cu state de importanta Rusiei e normal si binevenit, dar sunt niste prioritati pe care le stim cu totii si pe care ni le-am asumat cu totii".