Liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca in cadrul USL l-a intrebat pe Victor Ponta daca nu doreste sa retraga proiectul privind Rosia Montana si apoi sa-l asume in termenii Guvernului, daca este convins de utilitatea si necesitatea acestuia, precizand ca premierul "nu a fost favorabil" variantei.

Antonescu a fost intrebat, joi, daca in sedinta USL a fost invocata posibilitatea retragerii proiectului privind Rosia Montana din Parlament, scrie Mediafax.

"Am trecut repede in revista cele petrecute si unde au existat disfunctiile, ca sa zicem asa, de comunicare. Eu i-am propus premierului sau l-am intrebat ce pozitie are - si premierul si alti cativa ministri, ca erau si doi vicepremieri -, daca nu socoteste, in conditiile in care este convins de utilitatea, de necesitatea si de urgenta proiectului, sa retraga proiectul de lege si sa-l asume in termenii Guvernului. Domnia sa nu a fost favorabil unei asemenea variante, spunand ca a plecat in Parlament, doreste in Parlament", a afirmat Antonescu.