Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi ca Rosia Montana este un proiect pentru oameni politici curajosi si nu pentru cei care vor sa il foloseasca intr-o asa-zisa campanie electorala.

"O spun cu toata sinceritatea, chiar daca unii s-ar putea supara. Acesta este un proiect pentru oameni politici curajosi, nu pentru oameni politici care vor sa foloseasca acest mare proiect si aceasta mare oportunitate intr-o asa-zisa campanie electorala. Sunt prea putini oameni care inteleg, care stiu de fapt despre ce e vorba acolo, cate miliarde ar putea castiga Romania si trebuie analizat cu maxima seriozitate care ar fi riscurile de mediu", a afirmat Dragnea la intrarea in sediul DNA, unde continua studierea materialului de urmarire penala in dosarul privind referendumul de anul trecut, transmite Agerpres.

El a subliniat ca proiectul Rosia Montana este unul national, un adevarat proiect de tara si ca nu ar trebui evitate dezbaterile din Parlament.

"Este mult prea important. Despre Rosia Montana trebuie discutate foarte serios cateva lucruri pentru ca astea sunt importante: daca el este oportun pentru aceasta tara, cati bani castiga Romania si daca intr-adevar exista sau nu probleme de mediu care pot fi rezolvate sau nu. Dar raspunsul la aceste intrebari nu se da in strada", a spus Dragnea.