Presedintele PNL, Crin Antonescu, presedinte al Senatului, a declarat luni ca, din ceea ce a vazut deocamdata in dosarul care a fost inaintat de DIICOT privindu-l pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, trimis la Camera superioara a Parlamentului, nu se pune problema unui vot inceperii urmaririi penale a acestuia, relateaza Agerpres.

"A fost distribuit deja, vom stabili termenul astazi la Comisia Juridica, asa cum se procedeaza. Astept evident dezbaterea colegilor din aceasta comisie. Din ceea ce am vazut eu inaintat in dosarul pe care l-a inaintat DIICOT, nu se pune problema din punctul meu de vedere, si deocamdata, nu sunt jurist, dar nu se pune problema, din punctul meu de vedere, dupa ceea ce am vazut acolo, sa votez in favoarea cererii DIICOT", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a declarat ca deciziile au fost sustinute de Guvern.

"Daca eu nu vad fapta, daca nu vad subminarea economiei nationale, daca eu nu vad nimic, dar nimic, nici macar indirect, care sa-l incrimineze, sau care sa arunce macar o suspiciune asupra lui Varujan Vosganian. Vorbim de lucruri care s-au petrecut la vedere, care sunt decizii de oportunitate, pe care le-au sustinut primul-ministru si tot Guvernul din vremea lui Varujan Vosganian, pe care le-au continuat guvernele de alta culoare politica, prin ordonante de urgenta si legi promulgate de presedintele Romaniei. Daca acea hotarare de Guvern sau nu mai stiu ce act normativ era, e avizata din partea Ministerului de Justitie de insasi persoana care astazi conduce DIICOT, cum pot eu sa accept ca acest om este probabil un infractor? N-am cum! Poate mai incearca...", a argumentat Antonescu.

Varujan Vosganian este acuzat de DIICOT ca in perioada 2007-2008 a semnat si sustinut in guvern acordarea de discount-uri substantiale la livrarea de gaze naturale catre Interagro, in scopul sprijinirii intereselor financiare ale unui grup infractional constituit de omul de afaceri Ioan Niculaie si a utilizat Romgaz in interesul privat al Interagro. In acest caz DIICOT a solicitat inceperea urmarii penale si impotriva fostului ministru Adriean Videanu, pentru acelasi gen masuri, in perioada 2009-2010.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, luni, ca a transmis parchetelor cererile de urmarire penala venite de la presedintele Traian Basescu in cazul lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si in cel al lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.