Deputatul PNL Mircea Dolha a declarat vineri, pentru Agerpres, ca primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, ar trebui sa-si depuna demisia din functie, fara a mai sta pe ganduri, in urma accidentului recent cu copilul de patru ani sfasiat de cainii maidanezi in timp ce se afla in parc cu bunica sa.

"Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ar trebui sa-si depuna demisia cat mai grabnic dupa nenorocirea consumata cu Ionut. Iesirea publica cu barbia tremuranda nu este decat o mimica exersata in fata oglinzii. Sorin Oprescu a fost si ramane un rentier politic care a speculat PSD-ul, apoi USL-ul", a afirmat deputatul liberal.

El a adaugat ca Oprescu "e mai mult un primar virtual decat unul real care rezolva cu adevarat problemele unei comunitati importante, capitala Romaniei".

"Ar face mai bine sa se intoarca acolo unde se pricepe - sa vindece oamenii si nu prin deciziile sale nesabuite sa contribuie la nenorocirile oamenilor", a mai spus deputatul Mircea Dolha.

Si deputatul Cristian Rizea (PSD) ii cere demisia lui Sorin Oprescu

Si deputatul PSD Cristian Rizea i-a cerut vineri demisia de onoare primarului Sorin Oprescu si considera ca acesta ar trebui sa vina in Parlament si sa dea explicatii privind modul in care a gestionat bugetul alocat pentru problema cainilor comunitari.

In calitate de politician, dar si de parinte, Cristian Rizea se declara dezamagit de primarul Capitalei, subliniind ca a avut respect si incredere in capacitatile manageriale ale acestuia, dar "nu este decat un om mic".

In opinia lui Rizea, primarul Oprescu "incearca sa duca bucurestenii pe o pista falsa".

"Domnia sa incearca sa ne duca pe o pista falsa - sa imparta bucurestenii in pro si contra eutanasiere. Nu acesta este fondul problemei, a avut tot bugetul din lume, zeci de milioane de euro pentru a gestiona aceasta problema. Din pacate, nu a dus la indeplinire acest proiect si promisiunea facuta bucurestenilor. Acesta este motivul pentru care ii cer demisia de onoare, pentru ca, daca vrea sa arate ca e un om responsabil, trebuie sa faca acest gest', a declarat pentru Agerpres Cristian Rizea.

Potrivit lui Rizea, "degeaba exista cadru legislativ" daca cei de la Primaria Capitalei nu-si fac treaba.

Codrin Stefanescu (PSD): Sorin Oprescu sa indice vinovatii pentru decesul lui Ionut Anghel

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, i-a solicitat vineri in mod public primarului Sorin Oprescu sa indice vinovatii pentru decesul lui Ionut Anghel, ucis luni de o haita de caini fara stapan, si totodata sa dea explicatii amanuntite privitoare la modul de cheltuire a imenselor sume de la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

"Eu ii cer lui Sorin Oprescu sa indice vinovatii pentru cumplita tragedie care a dus la moartea unui copil nevinovat - Ionut Anghel - si sa dea totodata explicatii amanuntite legate de modul in care au fost cheltuite sumele imense de la ASPA pentru ca cu un buget de 18,6 milioane de lei, adica 186 de miliarde de lei vechi, se facea un adapost pentru cainii din toata tara, nu numai din Bucuresti Ilfov care ar fi fost tinuti acolo pana la moarte. Or, acum sa vii sa mai ceri inca 6 milioane de lei noi, sa faci un referendum, cand ai avut un buget imens, mi se pare exagerat", a declarat pentru Agerpres liderul social-democrat.

Potrivit acestuia, "in loc sa planga la microfon", primarul general al Capitalei ar fi trebuit deja sa indice vinovatii pentru tragedia petrecuta zilele trecute in Parcul Tei din Capitala.

"In loc sa planga la microfon, primarul general ar fi trebuit deja sa indice vinovatii pentru cumplita tragedie, pentru ca este inadmisibil ca in Bucuresti - capitala unei tari europene - un copil sa fie ucis si mancat de viu de caini in miezul zilei. Imaginea pe care o are in acest moment Romania in Europa cred ca trebuie sa fie cumplita pentru ca nimeni nu-si imagineaza asa ceva ca intr-o capitala europeana, sa se produca o astfel de tragedie care tine de filmele horror, de fictiune, de cosmar si nimeni sa nu fie tras la raspundere, pentru ca n-a aplicat legea, dar in schimb au fost cheltuite sume imense de bani pentru a rezolva aceasta problema", a mai spus Codrin Stefanescu.