Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges si lider local al PSD, vrea impartirea actualei regiuni Muntenia Sud in doua regiuni mai mici. Propunerea, anuntata in presa locala, vine pe fondul infringererii Argesului in lupta cu Prahova pentru conducerea actualei regiuni. In urma cu o saptamina, premierul Ponta a cedat unor presiuni similare din partea baronilor PSD Constanta, anuntind ca sustine aparitia regiunii Dobrogea.

Ziarul Argesul relateaza ca Nicolescu a spus ca nu este normal sa fie in tara regiuni formate din doua-trei judete, in vreme ce regiunea Sud Muntenia este formata din sapte judete. "Pledam pentru despartirea in doua regiuni. Avem sanse, avem si argumente. Sunt deja si doua variante de lucru care depind de modul cum va fi tratata problema Ilfovului. Astfel, o regiune ar putea cuprinde Argesul, Teleormanul, Giurgiul si Dambovita, iar in a doua varianta regiunea ar fi Arges, Giurgiu, Teleorman si Ilfov, caz in care Dambovita ar fi in regiune cu Prahova. Desigur, nu este abandonata nici ideea ca regiunile sa fie doar de dezvoltare economica si sa se pastreze cele de acum, fara sa se mai vorbeasca de regiuni administrative", a spus Constantin Nicolescu.

Si primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc (PSD) a sustinut acelasi punct de vedere. "Regiunea Muntenia Sud realizeaza 52% din PIB-ul Romaniei, si Argesul si Prahova sunt considerate centre puternice. Asta am propus noi, sa despartim regiunea, Argesul sa aiba in preajma lui judete care nu sunt atat de puternice, iar Prahova la fel", a spus Pendiuc intr-o conferinta de presa.

Liderul PNL Arges, senatorul Ion Popa, a declarat la rindul sau ca "daca Argesul e scos din carti, parlamentarii argeseni nu vor vota Regionalizarea!"

Reamintim ca liderii USL Arges s-au contrat public cu liderii USL Prahova dupa ce prahovenii au primit sefia mai multor institutii regionale. La sedinta PSD de la Mamaia, Victor Ponta le-a transmis liderilor argeseni ca lucrurile au fost deja transate in favoarea Prahovei.

Ponta a facut insa doua concesii fata de propunerea initiala, de pastrare a actualelor 8 regiuni: a acceptat regiunea Dobrogea (multumindu-i astfel pe puternicii lideri PSD de Constanta, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu) si regiunea Sibiu (impacind orgoliile din Sibiu si Brasov). Cu o zi in urma, un alt lider puternic PSD, Gheorghe Bunea Stancu (Braila), a cerut public premierului Ponta sa accepte o regiune mai mica, formata din Braila si Galati.