Noua varianta de regionalizare a Romaniei, cu 10 regiuni in loc de 8, incepe sa provoace noi tensiuni in cadrul USL. Una dintre mize este capitala regiunii care va cuprinde judetele Sibiu, Alba si Hunedoara. Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, PSD-istul Ioan Cindrea, a declarat ca Sibiul trebuie sa fie capitala regiunii pentru ca reprezentantii din Alba ar fi refuzat sa participe la o dezbatere publica organizata de ministrul Liviu Dragnea. Liberalul Florin Roman, vicepresedinte CJ Alba, il acuza insa pe colegul sa de alianta ca "dezinformeaza grosolan".

Seful CJ Sibiu: Ca sa castigi trebuie sa participi

"Posibilitatea ca Alba Iulia sa detina titulatura de capitala regionala a iesit din discutie in momentul in care autoritatile din Alba au refuzat sa participe la dezbaterea organizata acum aproape doua luni, cu ministrul Liviu Dragnea. Ca sa castigi trebuie sa participi!", a declarat Ioan Cindrea, seful CJ Sibiu, citat de ziarul Turnul Sfatului.

El a adaugat ca "in regiune Sibiul este o capitala cunoscuta si recunoscuta... Decizia infiintarii acestei regiuni vine in urma unor analize foarte amanuntite realizate de experti, inclusiv din Academia Romana. Sibiul cu Alba si Hunedoara au o comuniune legata in timp. Avem acelasi costum popular, cantam la fel, jiene si invartite... aceasta comunitate s-a nascut pe criterii stiintifice clare".

Vicepresedintele CJ Alba: Dl. Cindrea continua sa sufere de amnezie

Florin Roman, seful liberalilor din Alba, totodata vicepresedinte al Cj Sibiu, il acuza insa pe colegul sau de alianta din Sibiu, potrivit Ziarului Unirea: "Regret ca dl presedinte dezinformeaza grosolan opinia publica. La intalnirea de la Sibiu au participat atat subsemnatul, cat si parlamentari si primari din judetul Alba, si nu putini. Desi invitatia a fost una tarzie, primita seara, pentru <> am raspuns pozitiv din curtoazie si buna vecinatate".

Florin Roman mai spune ca inbtilnirea incriminata de la Sibiu ar fi fost doar o formalitate: "La Sibiu am avut cu totii surpriza sa vedem o demonstratie de forta, la care toate lucrurile erau aranjate, inclusiv cine vorbeste si cine sta la Prezidiu. Cei din Alba nu numai ca au fost ignorati, dar am si spus ca parasesc sala daca nu mi se da cuvantul pentru a prezenta pozitia Albei. Sunt numerosi martori la aceasta scena. Interventia domnului Dragnea a obligat practic gazdele sa mi se ofere cuvantul".

Roman aduce apoi acuze personale la adresa lui Ioan Cindrea: "Am spus toate acestea la timpul potrivit. Vad ca dl Cindrea continua sa sufere de amnezie. Sper sa nu fie ceva grav, ci doar ca este normal acest lucru, de la o anumita varsta".

Si deputatul PSD de Alba Ioan Dirzu sustine ca Alba Iulia ar trebui sa fie capitala regiunii, contrazicindu-l pe colegul sau de partid din Sibiu: "Eu cred ca Sibiu are in plus fata de noi doar aeroportul si o forta economica mai mare, in rest la toate capitolele suntem mai puternici. Nu cred ca cei 60 de kilometri pana la aeroport reprezinta o problema, iar Alba Iulia are suficient spatiu pentru a forma o regiune si pentru a deveni o putere economica mare. Intrarile si iesirile din localitate sunt puse la punct si ca pozitionare geografica suntem indreptatiti sa devenim capitala regionala". (Sursa: Ziarul Unirea)