Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu scrie, pe blogul personal, ca "Toti cei din legislativ care au avut o ezitare in a aproba eutanasierea cainilor vagabonzi, neadoptati, sunt astazi responsabili. Sa nu se mai ascuda dupa sofisme. Sunt responsabili de moartea unui copil nevinovat sfasiat de cainii de politicieni. Asta este adevarata fata a politicienilor tembeli din Romania: hiene cu coltii infipti in copiii Romaniei. Ii dispretuiesc. Nu cu sufletul, cu creierul. Voi lupta impotriva lor cat ma tin nervii. Si ma tin mult. Foarte mult". Daniel Funeriu adauga ca: "Puteti sa va imaginati ca ajungeti acasa, de la munca, si intrebati . Raspuns: la morga, l-au omorat cainii. Eu nu pot."

Fostul ministru al Educatiei aminteste, in postarea sa, de momentul in care Romania a fost aproape de a avea o lege care prevedea eutanasierea cainilor maidanezi, insa actul normativ a fost contestat de USL la Curtea Constitutionala, iar reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor au organizat proteste impotriva acelei legi.

Ce scrie Funeriu pe blog:

2011, Parlamentul Romaniei: Legea legata de eutanasierea cainilor vagabonzi. Aproape adoptata. Un grup minuscul de ciudati urla in fata Parlamentului. Un grup mare de deputati. Se ia decizia sa tergiverseze solutia logica: eutanasierea tuturor cainilor vagabonzi. Unul mai "inteligent" si libidinos spune: "astia cu cainii vagabonzi merg la vot". Sa nu-i suparam. Jegoasa remarca. Sunt revoltat. Ma opun. Raspuns: "hai bai, habar nu ai de politica". Da. Dar stiu ce e viata.

E greu sa vezi un caine murind? Da, e cumplit. Am trait la tara si am vazut, adesea. Fie impuscati fara mila de vanatori primitivi, fie de moarte naturala. Dar un copil murind sfasiat de caini, va imaginati? Eu nu pot. Nu pot, pur si simplu. Asta e limita mea.

Puteti sa va imaginati ca ajungeti acasa, de la munca, si intrebati "unde e copilul de patru ani?". Raspuns: la morga, l-au omorat cainii. Eu nu pot.

Toti cei din legislativ care au avut o ezitare in a aproba eutanasierea cainilor vagabonzi, neadoptati, sunt astazi responsabili. Sa nu se mai ascuda dupa sofisme. Sunt responsabili de moartea unui copil nevinovat sfasiat de cainii de politicieni. Asta este adevarata fata a politicienilor tembeli din Romania: HIENE CU COLTII INFIPTI IN COPIII ROMANIEI. Ii dispretuiesc. Nu cu sufletul, cu creierul. Voi lupta impotriva lor cat ma tin nervii. Si ma tin mult. Foarte mult.