Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marti ca Romania "va fi si din punctul de vedere al sustinerii parlamentare in prima linie a unei asemenea formule de interventie", referindu-se la situatia din Siria. Antonescu a mai spus la intalnirea cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Statului Israel, Zeev Elkin, ca "majoritatea parlamentara sustine pozitia primului-ministru si atunci cand vorbim despre o interventie rapida si ferma cred ca lucrurile sunt clare".

Declaratiile lui Crin Antonescu:

  • In momentul in care partenerii nostri strategici, in primul rand Statele Unite si ceilalti aliati vor conveni o formula de interventie, Romania va fi si din punctul de vedere al sustinerii parlamentare in prima linie a unei asemenea formule de interventie impotriva unor lucruri abominabile care se intampla in Siria si de prevenire a uriaselor pericole care ameninta practic toata lumea civilizata.
  • Eu am vorbit despre faptul ca majoritatea parlamentara cel putin sustine pozitia primului-ministru si atunci cand vorbim despre o interventie rapida si ferma cred ca lucrurile sunt clare. Rapid nu necesita comentarii, ferm inseamna o interventie care sa rezolve problema, sa puna capat unei relatii inacceptabile din punct de vedere moral inainte de toate in care oameni nevinovati, copii sunt ucisi in masa cu arme chimice.