Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat luni ca nu-si va da demisia din functie, dupa ce procurorii l-au acuzat de subminarea economiei nationale in dosarul Interagro - Romgaz. "Este pentru prima data in 20 de ani cand Parchetul se sesizeaza in legatura cu un caz de oportunitate politica", a spus Vosganian.

"Este un gest de a prelungi o confuzie politica, de a continua atacul asupra PNL, pentru ca efectul acuzarii domnului Videanu si al acuzarii mele este cu totul disproportionat", a spus Vosganian.

Vosganian a respins, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL, acuzatia de subminare a economiei nationale.

"Am ales sa fac aceasta conferinta de presa aici, pentru ca acest caz nu este unul de coruptie. Daca ar fi fost un caz de coruptie nu as fi ales sediul PNL, pentru ca tin la demnitatea acestui partid. Este pentru prima data in 20 de ani cand Parchetul se sesizeaza in legatura cu un caz de oportunitate politica. Parchetul sugereaza ca unele masuri pe care le-am luat in calitate de ministru al Finantelor in 2008 au dus la pierderi pentru economia nationala, in speta pentru Romgaz", a spus Vosganian, citat de Agerpres.

El a declarat ca 2008 a fost unul foarte bun pentru Romgaz, inregistrand o crestere a profitului cu 8% fata de anul precedent.

"Ideea ca masurile luate au dus la pierderi in perioada in care eram ministru al Economiei nu se justifica", a adagat Vosganian.

Reamintim ca procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica, a solicitat luni procurorului general Tiberiu Nitu sa sesizeze Senatul si pe presedintele Traian Basescu pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si fata de fostul ministru Adriean Videanu, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, in legatura cu facilitarea livrarilor de gaze naturale de Romgaz catre SC Interagro, companie detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae.