Presedintele Traian Basescu s-a declarat convins luni, intr-un interviu pentru Adevarul preluat de B1 TV, ca dreapta romaneasca se va uni intr-un partid unic a doua zi dupa europarlamentare, partidele de dreapta din momentul de fata avand nevoie de un lider care sa ii reprezinte la prezidentiale.

"Eu sunt convins ca (dreapta romaneasca) se va uni si ea nu este atat de naiva cum pare am observat analizele presei, ca liderii dreptei sunt orgoliosi. Cred ca marea problema este ca nu pot pune inca degetul pe acela care va prelua steagul dreptei sa mearga cu el in alegerile prezidentiale. Cred ca momentul ultim si optim al unei unficari a dreptei nu va fi altul decat a doua zi dupa europarlamentare", a afirmat seful statului.

"Eu am perceptii de la liderii acestor partide si partidulete, in momentul de fata au nevoie sa gaseasca liderul," a continuat el.

Intrebat daca stie cine ar putea fi acest lider, presedintele a afirmat ca nu il stie, altfel l-ar face public. "Sunt oameni care au alura prezidentiala, dar nu au crestere in sondaje", a declarat el.

Intrebat ulterior daca Romania ar putea avea un presedinte femeie, Traian Basescu le-a amintit ep Elena Udrea si Monica Macovei afirmand ca acestea i-ar bate intr-o dezbatere publica pe Victor Ponta si Crin Antonescu.

"Eu ştiu două femei care îl bat şi pe Ponta, şi pe Antonescu în dezbateri publice: Monica Macovei şi Elena Udrea. Sunt mult mai consecvente decât fiecare dintre ei. Şi în dezbateri publice amândouă i-ar bate şi pe Crin, şi pe Ponta".