Primarul Radu Mazare a avut, sambata, un schimb dur de replici cu cativa revolutionari care i-au intampinat pe el si pe Victor Ponta in timpul inaugurarii unor locuinte sociale in Constanta, numindu-i "milogi" si cerandu-le sa astepte pana la terminarea repartizarii locuintelor, potrivit Mediafax.

UPDATE Intrebat ulterior de presa cum comenteaza utilizarea de catre edilul constantean a apelativului "milog" la adresa revolutionarului, premierul Victor Ponta a declarat: "Cred ca se cunostea cu domnul respectiv. Ca intre prieteni, asa."

La observatia presei ca a fost de fata la incident, Ponta a raspuns: "Nu doar ca eram de fata, eram la inaugurarea unui cartier cu locuinte sociale, 3000 de oameni realmente din strada cu mari probleme, unii cu dizabilitati. E un proiect pe care eu il voi sprijini sa fie lansat si in alte orase. Ca au fost acolo si oameni care aveau alte probleme, asta se intampla intotdeauna. Acolo am fost insa la un proiect social pe care il apreciez foarte mult."

Premierul Victor Ponta a luat parte sambata, alaturi de primarul Radu mazare, la inaugurarea unui cartier cu locuinte sociale.

"Nu asteptati voi pana termin? Ca sunt oameni fara case", i-a spus Mazare unui revolutionar care il abordase pe premierul Victor Ponta cerand drepturi pentru aceasta categorie de persoane, unul dintre revolutionari replicandu-i primarului: "Nu-i nimic".

Radu Mazare a ripostat imediat spunand: "Cum adica nu-i nimic? Am trei mii de oameni care n-au unde sa doarma". Revolutionarul a replicat iar afirmand: Asa. Asmute-i impotriva noastra!".

"Am fost si eu la Revolutie (...). Am fost cu pusca la Casa Alba, ba!", a spus apoi Mazare, care s-a indepartat de revolutionari, replicandu-i celui cu care se certase: "Milogule!".

Acest incident intre primarul Radu Mazare si un revolutionar a avut loc dupa ce alti doi revolutionari il abordasera cu niste solicitari mai vechi referitoare la anumite drepturi pentru aceasta categorie de persoane pe premierul Victor Ponta chiar la sosirea in cartierul de locuinte sociale care urma sa fie inaugurat.

In acel moment, Ponta i-a intrebat pe revolutionari: "Ati fost 24.000 pe strazi, la Revolutie?", unul dintre revolutionari raspunzand: "Nu, am fost 17.000", Ponta spunandu-le ca pana cand nu isi vor face ei ordine in randurile lor el nu are ce le face.

Ulterior, Ponta le-a declarat ziaristilor dupa inaugurarea locuintelor sociale ca nu au fost 24.000 de oameni la Revolutie, ci doar "o mie-doua".

"N-au fost 24.000 de oameni acum 25 de ani care sa lupte cu Ceausescu. Au fost o mie-doua. Nu stiu cati au fost. Eu nu dau bani la impostori. Sa-si faca curat. Cum sa fac eu curat intre ei? Am iesit si eu pe strada, cum a iesit probabil si Radu (n.r. - primarul Constantei, Radu Mazare) nu ca sa ne dea cineva bani, ci pentru ca am vrut sa scapam de Ceausescu. Cei care, intr-adevar, au fost pe strada si si-au pus viata in pericol, vorbesc de cei care au suferit, pentru aceia sigur ca dam, dar in ultimii ani, din considerente politice, s-au umflat cu mii de impostori. Sa iau banii de la oameni amarati si sa-i dau celor care sunt sanatosi, in putere, care sunt buni de proteste... Spun un singur lucru: nu dau la toata lumea pentru ca nu au fost revolutionari, ci pentru ca revolutionari de-astia care s-au descoperit dupa 2005 ca-s revolutionari nu cred ca e corect sa platim din bani publici. Cand raman atatia cati au fost cu adevarat, atunci da", a declarat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta si primarul Radu Mazare, alaturi de ministrul Apararii, Mircea Dusa, si de parlamentari de Constanta au inaugurat, sambata, ultimele blocuri de locuinte din prima etapa a cartierului de locuinte sociale Henri Coanda din Constanta. Proiectul este in valoare de sapte milioane de euro, iar in acest cartier locuiesc aproximativ 3.000 de persoane nevoiase.