- Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro ca Victor Ponta a transat in favoarea Prahovei disputa cu Argesul. Seful CJ Arges, Constantin Nicolescu, s-a aratat nemultumit in sedinta PSD de faptul ca regiunea Sud va avea capitala de facto la Ploiesti, in loc de Pitesti. Ponta i-ar fi transmis lui Nicolescu ca nu va schimba nimic si le-a trasmis liderilor din Prahova si Arges sa nu se mai atace in presa locala.
- Si liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aratat nemultumit de faptul ca centrul regiunii Sud - Est va avea capitala de facto la Focsani, o victorie a baronului vrancean Marian Oprisan in fata colegilor din Braila, Galati si Buzau. Ponta i-a transmis si lui Bunea Stancu acelasi mesaj: nu se mai schimba nimic.
Cum arata noua impartire teritoriala in viziunea PSD:

Noutatile fata de actualele 8 regiuni de dezvoltare:
- Regiunea "Brasov" (actuala Regiune Centru): va fi formata din judetel Brasov, Mures, Harghita si Covasna. Regiunea pierde judetele Sibiu si Alba
- Regiunea "Sibiu" (nou infiintata): va fi formata din judetele Sibiu, Alba si Hunedoara
- Regiunea "Vest" (actuala Regiune Vest): va fi formata din judetele Arad, Caras-Severin si Timis. Regiunea pierde judetul Hunedoara, care intra in Regiunea Sibiu
- Regiunea Dobrogea (nou infiintata): va fi formata din judetele Constanta si Tulcea
- Regiunea Sud-Est (actuala Regiune Sud-Est Dobrogea): va fi formata din judetele Braila, Buzau, Galati si Vrancea. Regiunea pierde judetele Constanta si Tulcea, care intra in Regiunea Dobrogea
"Trebuie sa mergem mai departe prin modificarea legii 315/1998 cea cu regiunile de dezvoltare, trebuie sa mergem mai departe de a forma practic regiunile chiar inainte de a primi statutul constitutonal (...) Cel mai important proiect politic, guvernamental, parlamentar din aceasta toamna il constituie declansarea procedurii efective de descentralizare si de pregatire a regiunilor", a anuntat Ponta.
"Varianta cu zece regiuni este cea discutata in PSD. Dar trebuie sa o discutam si in USL. Ca sa fiu sincer, am tatonat putin lucrurile la nivelul USL. Eu vreau sa discutam si cu UDMR, si cu PPDD, si cu PDL, cu toate fortele din opozitie, pentru ca proiectul regionalizarii nu este un proiect doar al USL , e un proiect al Romaniei si sunt dispus sa ma asez la masa cu absolut toata lumea", a mai spus Ponta.
Premierul Victor Ponta a anuntat ca sustine regiunea Dobrogea. "Dobrogea are potential natural si economic pentru a se dezvolta pe o regiune mai ales pe potentialul turististic cu totul exceptional. Personal as sustine regiunea Dobregea si de a nu lega sa vina cineva de la Focsani pana la Constanta, e absurd. Trebuie sa rezolvam problema, Dobrogea are potentialul sa fie o regiune separata", a spus Ponta la finalul sedintei conducerii PSD.---------------------------
"Din punctul meu de vedere, modul in care s-au finalizat lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei reprezinta intr-adevar o reforma de care aveam nevoie a sistemului poiltic, a sistemului contitutional, si in aceasta toamna o sa primim toate punctele de vedere de la Comisia de la Venetia, de la partenerii internationali in asa fel incat anul viitor, in orice moment, putem sa mergem la referendum pentru modificarea Constitutiei", a spus Ponta.
Victor Ponta: "Am discutat aseara informal cu vicepresedintii partidului. Trebuie sa mergem mai departe cu modificarea legii 315/1998, cea cu regiuniile de dezvoltare, trebuie sa mergem mai departe de a forma practic regiunile chiar inaintea de a primi statutul constitutoanl. Institutiile care vor merge de la Guvernul central catre regiuni, catre structurile locale. De la 1 ianuarie intram pe noul exercitiu financiar al UE si trebuie sa fim pregatiti in aceasta perioada ca orice centralizare excesiva la Bucuresti ingreuneaza lucrurile si cu cat lasam mai mult lucrurile la nivel de regiune si oras, atributii si resursele financiare merg mai bine. Cel mai important proiect politic, guvernamental, parlamentar din aceasta toamna il constituie declansarea procedurii efective de descentralizare si de pregatire a regiunilor."
Social democratii s-au reunit la Mamaia, in sedinta Comitetului Executiv, pentu a discuta despre priortatile legislative ale Guvernului si Parlamentului pentru aceasta toamna. Conducerea PSD trebuie sa clarifice in fata baronilor locali problema incompatibilitatilor primariilor referitoare la legea ANI si sa prezinte proiectele Guvernului pe urmatoarea perioada.
Totodata, Ponta va trebui sa explice in fata liderilor locali anuntul facut joi seara de catre liberali privind posibilitatea reducerii CAS-ului cu trei puncte. Potrivit surselor Hotnews.ro social democratii nu au discutat cu liberalii aceasta masura si asteapta explicatii de la premier avand in vedere ca reducerea CAS ar crea in bugetul pe 2014 o gaura financiara de 3,3 miliarde de lei.
Probabil ca, din sondajele pe care si le fac (pe banii nostri), riese clar ca cetatenii refuza parcelarea si feudalizarea tarii, asa ca, nerabdatori sa isi imparta prada, "regionalizarea" se va face prin lege ordinara, cu ajutorul celor 588 de inutili "alesi".
De fiecare data cand incearca sa va convinga de "necesitatea" regionalizarii, intrbatii - de ce nu comaseaza actualele judete in zece mari judete ?
Ar fi mult mai simplu si s-ar elimina pericolul dezmembrarii tarii !
Raspunsul este simplu ; Ei chiar doresc dezmembrarea !
Repet intrebarea din postarea mea : Nu ar fi trebuit desfintate puzderia de judete actuale si comasarea lor in 8 - 10 judete mari si late ?
Astfel, va disparea pericolul dezmembrarii tarii si vom scapa si noi de inutilii si foarte costisitorii baroni locali.
Nu credeti ?
Era de asteptat de la psd: odata ajunsi la putere, calca pe cadavrele celor care i-au votat.
Romania respira din nou aerul anilor de trista amintire - '90.
Regiunea Sibiu e cam mica, iar Oprisan saraceste bine de tot.
Asta mi-aduce aminte de o intamplare petrecuta la o expozitie anuala, a produselor industriale de cea mai noua generatie, ce avea loc, inainte de '89, in Complexul Expozitional din apropierea Casei Scanteii .
In fata unei masini imense care continea un laborator mobil de incercari nucleare, tovarasul s-a oprit si l-a intrebat pe ministrul economiei, cel care facea prezentarile : 'de ce nu facem si noi din astea, ca sa nu mai dam bani la export?'
Ministrul, recunoscut pentru smecheria si promtitudinea lui, a aruncat o privire asupra laboratorui si a raportat : 'il facem si p-asta, tovarase secretar general'.
Asa si Ponta cu regionalizarea. A aruncat o privire de expert asupra acestei "mici" probleme si a decis: 's-o facem si p-asta rapid; partea cea mai grea -emiterea propunerii de lege o fac eu. Restul, mai simplu, vi-l las voua'.
Daca mai aveti nevoie de cateva 'ordonante de urgenta', spuneti-mi, ca vi le dau in doi timpi si trei miscari, numai sa nu mai aud ca avem aceasta problema, dupa intai Ianuarie 2014.
Dar nu catre inainte, ci "inainte de".
Caci avem o urgenta.
De fapt Romania este tara urgentelor.
O urgenta era procesului de depunere a proiectelor pentru ajutorul de minimis. Rezultatul urgentei: "intr-o saptamana, maximum zece zile sa gasim eroarea de soft si sa reluam derularea procesului".
O alta urgenta erau proiectele de 100 de milioane de euro care au fost anuntate de Ministerul Educatiei pe 23 iulie, cu termen limita de depunere a ofertelor 2 zile mai tarziu. Rezultatul urgentei: proiectele anulate, iar secretarul general adjunct la Educatie zice: "Nu este nicio pierdere"...
Dar regionalizarea este doctoratul urgentei.
"De la 1 ianuarie intram pe noul exercitiu financiar al UE si trebuie sa ....".
Cum ce trebuie? Trebuie sa!
Guvernul incearca sa isi impuna planurile prin legi impotriva populatiei, a legilor existente si chiar a constitutiei, vezi cazul Rosia Montana.
La cat de popular este Antonescu, se vor prezenta cam 20% din votanti, cei mai buimaci din tara. Nu-i bai ....daca se elimina cvorumul de prezentare! Si daca se prezinta 5%, important este sa fie de acord....
Nu cred in sondajele LOR. In 2009, repêtentul era dat favorit, urmat de doctorul oprescu. Rezultat : favoritul adormila n-a ajuns in turul 2, iar doctorul zis-intependent a avut putine voturi, sub 3 %.
Sper din tot sufletul ca aceasta odioasa Constitutie sa nu treaca. Ar fi o catastrofa pentru multi, multi ani si nu stiu cum si cand tara se va ridica dupa aceasta instalare a mafiei la butoane cu legea suprema in mana. Noua Constitutie le consfinteste domnia pe termen lung.
Nu se mai vorbeste aici, dar se prevede ca noii baroni ai regiunilor sa fie numiti, nu alresi de catre populatie. Numiti politic ! Punct.
"Am fost" zice el, "sa scapam tara de asta, prea vrea sa faca toata lumea ca el".
"Important este ca te-ai dus, e democratie! zic eu. "Mda"... mormaie el, indispus. "Dar de Crin iti place?" "Nu-mi place, da-l in [...Biiiip], da' de el nu m-a intrebat nimeni!
Asta a "uitat" sa spuna Ponta!
Si noi STAM si comentam pe forumuri. Ne meritam soarta!
Centralismul democratic, concept dezvoltat de Lenin, a fost principiul definitoriu de organizare al Partidului Comunist, fiind prevăzut în toate statutele partidelor marxist-leniniste. Acest concept prevedea următoarele:
- toate organele de conducere ale partidului vor fi alese de jos în sus;
- organele de partid vor pune, în mod regulat, la dispoziţia organizaţiilor de partid şi a organelor superioare dări de seamă;
- o disciplină riguroasă de partid şi supunerea minorităţii de către majoritate; interzicerea formării de facţiuni sau grupări;
- caracterul de obligativitate absolută a deciziilor luate de organele superioare faţă de organele inferioare.
În realitate, ambele elemente centralizatoare erau dominante, legitimând concentrarea puterii în mâinile secretariatului de partid şi al biroului politic.
În ceea ce priveşte elementul democratic menţionat în cele de mai sus, alegerile de jos în sus, conducerea partidului era într-adevăr numită prin alegeri, dar candidaturile trebuiau confirmate de instanţele superioare ale partidului. Cea de-a doua trăsătură democratică, obligaţia de a elabora dări de seamă şi rapoarte servea mai mult proliferării de indicaţii sau propagandei decât controlării şi corecturilor întreprinse de sferele inferioare asupra celor superioare.
Daca aveti nostalgii "centraliste", atunci cred ca ati gresit tara si epoca! Dupa 24 de ani de post-comunism cred ca a sosit momentul sa facem un capitalism sanatos! Ne-am cam saturat sa fim condusi de fosti "tovarasi", copii caricaturale ale "marelui carmaci", care nestiind ss/sau nevrand sa faca din Romania o tara capitalista adevarata si prospera, au facut tot posibilul sa ne dezbine si sa ne stapaneasca, dupa cunoscuta si verificata formula "Divide et impera"! Gata s-a terminat! Post-comunismul si post-comunistii trebuie sa intre in istorie!
bai, ne lasi? mai sunteti multi cu idei fixe si care nu obisnuiti sa ganditi cu capul vostru?
chiar si paishpe, sau cum zice udmr, sais'pce.
ca d'aia ne sustine 70 % din populatie.
trag tare pe micinuna asta cu 70% din populatie.
s'auda toti pensionarii si sateni ca suntem multi, sai daca atatia voteaza cu usl'amul, nu ne punem noi impotriva natziei ! :))
dar, mai interesant, procentul este vehiculat in discursurile pesediste, lasand chiar impresia ca ei, pesedeoau "detzin" 70% din sufragii.
curat murder, coane fanica
si penelistii, de dragul ciolanului, se lasa tarati la stanga de dottore si varanu.
multa ura in tarliceanu si pedeleii nelasati sa fure de base.
acum, fura si ei, dar numai ce pica de la ...cel mai mare partid.
partid de mase(!), cu ganduri de partid unic.
hai cu shaishpe ca se poate !
alegerile din 2016.
Unul dintre pilonii de discutie era ca acum multe orase (brasov, arad, timisoara, cluj etc) produc mai multi bani decat au nevoie, dar "trebuie" sa-i dea la centru care redistribuie cum vrea pe criterii politice? corect?
care va fi diferenta? brasovul nu va trebui sa sustina harcovul, sarac pana-n maduva oaselor? Sibiul nu va trebui sa sutina hunedoara? Constanta nu va trebui sa praduiasca (aici vorbim de tatal lor, mazare) tulcea?
Hai ca am rezolvat-o si pe asta, o sa vina rauri de fonduri. Ca sa inteleaga si tanti Aglaia din Radauti, fondurile nu veneau nu pentru ca suntem condusi de habarnisti, ci pentru ca nu eram "regionalizati".
Vai de capul nostru.
Regiunea Vest arata ceva mai bine, insa astept si includerea teritoriului furat de comunisti si mutat in Mehedinti.
Brasov, Mures, Harghita si Covasna.
Si oricum nu stiu, ce are secuimea in comun cu Brasovul. Eu-s targumuresean, si nu pot spune despre mine ca tare-mi place gandul sa ma umblu in viitor cu treburi oficiale pana la Brasov. Sincer e mai bine asa cum este acum. Oricum nu inteleg analfabetismul acesta, ca neaparat trebuie sa ne tinem de judete. Sincer eu as intreba pe fiecare concetatean cu ce orase vrea sa fie impreuna din jurul lui, si astfel s-ar concretiza, cate regiuni si cum ar arata in viitor. Aceste propuneri care vin de la toate partidele(inclusiv UDMR), imi pare ca si cum ar fi desenat-o fata mea de 6 luni cu creionul pe o harta veche de 30 de ani. Numai asa pot sa-mi explic cum naiba toti politicienii reusesc sa evita populatia in aceasta chestiune fara a o intreba, dar reusesc sa agite spiritele totusi. Exact cum s-a intamplat de mai bine de 40-50 de ani cand s-au infiintat judetele. Nici atunci nu a fost intrebata populatia. Modelul a ramas, numai politicienii s-au schimbat de atunci. Restul e porcareala, numai nu o vedem clar din pacate.
- "Oricum nu inteleg analfabetismul (???) acesta, ca neaparat trebuie sa ne tinem de judete";
- "Aceste propuneri care vin de la toate partidele(inclusiv UDMR), imi pare ca si cum ar fi desenat-o fata mea";
- "cum naiba toti politicienii reusesc sa evita populatia";
Ungur, conform DEX, e sinonim cu maghiar!
De-asta nu vrem "Tinutul Secuiesc"!
MIZERABILII
1) Regiunea Centru -> Regiunea Tara Barsei - Tinutul Secuiesc
2) Regiunea Sibiu -> Regiunea Tara Amlasului - Tara Hategului - Sibiu
3) Regiunea Vest -> Regiunea Banat
4) Regiunea Nord-Vest -> Regiunea Tara Crisurilor & Somesurilor - Tara Maramuresului
5) Regiunea Nord-Est -> Regiunea Moldova
6) Regiunea Dobrogea
7) Regiunea Sud-Est -> Regiunea Dunarea de Jos
8) Regiunea Sud -> Regiunea Muntenia
9) Regiunea Sud-Vest -> Regiunea Oltenia
10) Regiunea Bucuresti-Ilfov
In primul rand, ca Ponta a zis ca face regionalizarea fara referendum. Unu la mana, unde e democratia? Imi spune si mie cineva? Doi la mana, da, se poate si fara referendum, dar numai cu conditia ca aceste noi regiuni sa fie judete. Altfel nu se poate fara o noua constitutie! Fiindca constitutia defineste judetele (nu si nr. acestora), dar nu si regiunile. Concluzia: judetele actuale se desfiinteaza cu desavarsire.
In al doilea rand, asta e regionalizare sa satisfaca clientela politica. Regiunea Sibiu? De cand? Va raspund eu: de cand Herr Johannis a intrat in PNL cu unica motivatie declarata public ca Sibiul sa fie capitala de regiune. Facem o regiune numai ca sa fie multumit Mister Johannis? Sau capitala nu stiu carei regiuni la.... Focsaniul lui Oprisan? Da-o naibii de treaba!
Trei la mana. Regiunea mea, Nord Vest, va avea 6 judete. Regiunea Doborgea, 2 judete. Adica de 3 ori mai mica! Numai ca sa fie clica lui Mazare multumita! Ce-i asta? O regiune sa fie de 3 ori mai mare ca alta?!
E jenant ce vor sa faca astia! Totusi, daca se vrea sa se faca regionalizarea asta, care seamana suspect de mult a federalizare, macar sa se faca cat de cat onest, nu dupa un Johaniss, Oprisan sau "eternul si fascinantul" Mazare!
Si inca ceva. Mai demult, dar nu foarte demult, au murit zeci de mii de romani prin razboie ca sa faca Romania mare, si apoi Romania cum o stim noi acum. Ca sa faca din tara asta un stat unitar. Acuma noi de ce o faramitam? In afara de motivatia ca suntem cam... tampitei!
si serveste la destramarea Statelor Nationale
si la Formarea Vittoarei Europe Centralizate
"regiunile" vor fi noile landuri / cantoane ale viitorului UE
te puteai gandi si singur "Cui foloseste"
Teoretic ar fi bine ca pentru chestiile pentru care s-a dus pana acum omu la Bucuresti sa se duca la municipiul corespunzator din regiune.
Practic am si eu dubii cu privire la reducerea personalului birocratic, iar in ceea ce priveste lipsa de echilibru, sunt de acord cu tine.
Conform recensamantului 2011 sunt 814.000 romani si 646.000 maghiari.
Problema, domnilor, este ca exista si alte regiuni istorice viabile si care au acelasi drept de a-si capata un statut de regiune ca si Dobrogea! Sunt regiuni compacte pe care le-ati taiat/alipit unele de altele fara niciun discernamant. De ce Dobrogea DA si NU Bucovina, Banatul, Maramuresul, Oltenia!
Impartirea pe regiuni istorice este cea corecta! Acum ca ati recunoscut Doborgea, asteptam sa va vina mintea la cap si sa le recunoasteti si pe restul!
Chiar mai mare decat isi doreau ei
Acolo se vor grupa toti ungurii si vor deveni majoritari dupa care autonomia va fi de la sine inteleasa
Acest PONTA nu are limite
de accord.
dar, pentru un calarasean sau unul din turnu magurele, la Ploiesti ?
daca tot au lasat dobrogea singura, puteau pune galati, braila, ialomita si calarasi intr'o regiune, a denarii de jos, cu capitala la slobozia sau braila.
iar buzaul, cu prahova, dambovita si arges, muntenia nord. cu capitala la targoviste sau ploiesti.
teleorman, ilfov si giurgeiu, muntenia sud, cu capitala la buc.
iar moldova, in doua regiuni moldova nord si moldova sud,, cu speranta pentru moldova est :)
oltenia este prea mare.
bine ca au pus hunedoara unde de fapt apartine, adica cu alba si sibiu, nu cu banbul.
si vorbind de brasov, ca sa fie treaba cushera si oabla, sa puna capitala la sf. gheorghe.
asa i'ar obliba si pe aia sa invete romaneste.:))
http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2012/08/TS5.pdf
In schimb, este o marie variatie ca numar total al populatiei intre cele 2 regiuni nou-create (Sibiu si Dobrogea), care au sub 1 milion de locuitori, si celelalte regiuni.
dar in nici un caz si asa si asa ca nu seamana a nimic
R.Mures egal j. MS + HR
R. Cluj egal j. CJ + SJ + BN
R. Maramures egal j.MM + SM
R. Crisana egal j. BH + AR
R. Banat egal j. TM + CS
R. Hunedoara egal j. HD + AB
R. Oltenia egal j. DJ + MH + GJ + VL(pana la Olt) + OT (pana la Olt)
R. Pitesti egal j. AG + TR + rest VL + rest OT
R. Ploiesti egal j. PH + DB+ BZ
R. Bucuresti egal j. IF + GR + CL
R. Galati
Crearea unei regiuni doar pentru Mazare si Constanta, va avea efect crearea unei regiuni cu majoritate maghiara !!!!
cele 8 regiuni existente erau cele mai bune din toate punctele de vedere !!!
dar a venit PSD si Tonta si totul va iesi foarte prost.
Tara condusa de idioti.
votati cu *nu* porcaria asta , cred ca e timpul sa uzam de puterea votului si sa ne opunem la orice ne insulta inteligenta. daca tot platim nota pentru jocul asta autistic de a face legi, atunci aleg sa ma distrez si eu putin si sa spun *nu* la orice propun re tar da tii din guvern.
NU UCIDETI BUCOVINA!