Ramona Manescu a preluat, miercuri dimineata, mandatul de ministru al Transporturilor. Prezent la ceremonie, primul ministru i-a urat acesteia succes si a declarat ca luni ar urma sa se semneze contractul pentru privatizarea CFR Marfa. "Va urez succes si sunt absolut convins ca va veti descurca foarte bine", i-a spus premierul Ramonei Manescu. Noul ministru a declarat ca prioritatile sale vor fi "accesul la finantare si buna administrare".

Intrebat de jurnalisti de ce a intarziat privatizarea CFR Marfa, primul ministru a raspuns ca: "Pana la urma totul a depins de pixul domnului presedinte Basescu. Intai am auzit ca sunt probleme grave cu investitorul, ne-am dus la CSAT si am aflat ca este o gogoasa. Toate prostiile din lume. Nu am semnat pentru ca domnul presedinte a avut jocuri politice de vara." El a adaugat ca "Nu exista niciun fel de informatie privind ilegalitati comise de firma care a castigat".

Chestionat si pe tema autostrazilor, Ponta le-a spus jurnalistilor ca "Il rog eu pe domnul Sova sa faca o intalnire cu dumneavoastra sa va explice cum e cu autostrazile. De-aia am venit la guvernare, ca sa arat cum se construiesc autostrazi. Daca erati multumiti ramaneau Boc si cu Berceanu si cu Boagiu, care ati vazut ce buni au fost."

Victor Ponta a vorbit si despre CFR Calatori, spunand ca aceasta companie "nu se poate sustine singura. Noi dam anul acesta - cat am dat domnul secretar de stat anul acesta, 800 de milioane? E o subventie care se da si in Romania si in alte tari."