Liderul liberal Crin Antonescu a acuzat marti Directia Nationala Anticoruptie ca ii "protejeaza" pe oamenii apropiati de presedintele Traian Basescu.

"Suspiciunea mea este că DNA protejează oamenii politici apropiaţi lui Traian Băsescu, lideri ai PDL, împotriva cărora sunt foarte multe suspiciuni, ba chiar plângeri penale cărora nu li se dă un răspuns. Eu nu am calitatea şi nici intenţia să declar pe cineva vinovat sau pe cineva nevinovat. Eu nu am solicitat DNA să nu mai cerceteze liberali. Eu am solicitat DNA să cerceteze pe toţi în legătură cu care are ceva de cercetat", a declarat Antonescu jurnalistilor, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Declaratia vine in contextul in care presedintele Traian Basescu a declarat luni ca liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, precum si presedintele PDL, Vasile Blaga, ar trebui sa aiba "grija" de "infractorii" din partidele lor, iar Antonescu a reactionat ulterior spunand ca in PNL nu exista infractori.

"Sa fie foarte limpede pentru toata lumea, inclusiv pentru dl Basescu, care daca atunci vorbea mai liber acum este presedinte, asa este in acte, eu in PNL nu am niciun infractor. Infractor este cel care a fost definitiv stabilit asa de catre o instanta, prin efectul statutului cine s-a aflat, au fost cazuri, in aceasta situatie a parasit partidul", a spus Antonescu la Antena 3, potrivit Agerpres. Presedintele Traian Basescu declarase, luni, ca liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, precum si presedintele PDL, Vasile Blaga, ar trebui sa aiba "grija" de "infractorii" din partidele lor, in loc sa critice institutiile statului.

Liderul liberal a mai subliniat ca seful statului ar trebui sa foloseasca cu grija termenul de hot: "Daca domnia sa un om ca si alti propagandisti cred ca un om ca Mircea Diaconu poate fi calificat hot in Romania, daca Eduard Hellvig sau Dan Mihalache pot fi calificati hoti, daca atatia alti oameni pot fi calificati hoti eu nu cred acest lucru, dar ceea ce ii spun, (...) fara sa folosesc cuvantul hot sau altceva, ii spun dl Basescu public niciunui liberal infractor sau nu nu i s-a inchis dosar, niciunui liberal nu i s-au facut pierdute inregistrarile de la dosar, niciunui liberal nu i s-a pierdut urma asa prin ani in justitie cum stim cu totii cazuri de oameni din imediata sa apropiere politica si uneori fizica, asa incat sa folosim cu grija termenul acesta de hoti, sa ne preocupam si domnia sa din pozitia in care este, si eu si dl Ponta de functionarea cu adevarat corecta si onesta a unor institutii care trebuie sa fie prin excelenta independente."

Seful statului afirmase luni, intr-o declaratie de presa sustinuta la Cotroceni, ca "Nu le accept nici minciunile pe care le spun despre controlul presedintelui asupra DNA. Nu. Si Crin Antonescu, si Victor Ponta, si Vasile Blaga, si toti sa aiba grija de infractori, infractorii pe care ii au in partide, nu sa se lege de institutiile statului care incearca sa ii apere pe cetateni de infractori. (...) L-am auzit pe Victor Ponta spunand cum presedintele i-a facut dosar doctorului Bradisteanu. Asta nu poate sa spuna decat un om extrem de limitat in capacitatea de a intelege cum functioneaza statul. L-am auzit ieri pe Crin Antonescu vorbind despre DNA si lupta DNA impotriva lor. Nu, DNA lupta impotriva hotilor - asta trebuie sa inteleaga si Crin Antonescu, si Victor Ponta."