Ramona Manescu se va putea achita foarte bine de sarcinile care ii vor reveni la Ministerul Transporturilor, a declarat premierul Ponta, adaugand ca, "spre deosebire de presedintele Basescu", el i-a trasat sarcini din domeniu si ca nu ar fi propus-o ca ministru daca nu era multumit de activitatea ei, transmite Mediafax.

"Cred ca se poate achita foarte bine de sarcinile dificile. Spre deosebire de presedintele Traian Basescu, eu i-am trasat sarcini care tin de transporturi. Am vazut ca, din graba, presedintele i-a trasat sarcini care tin de alte ministere", a spus Ponta.

El a precizat ca, miercuri dimineata, se va afla la sediul Ministerului Transporturilor pentru a discuta cu noul ministru obiective concrete pe termen scurt si mediu.

Presedintele Traian Basescu i-a transmis luni liberalei Ramona Manescu, cu ocazia ceremoniei de depunere a juramantului pentru functia de ministru al Transporturilor, ca spera ca aceasta sa nu mai aiba "aprecieri de tip Crin Antonescu" legate de Directia Nationala Anticoruptie, facand referire la o declaratie pe care Manescu a facut-o in Parlamentul European in 2010 prin care cerea desfiintarea departamentului anticoruptie, care, in opinia acesteia, si-a dovedit inutilitatea, dar si la afirmatia facuta de Crin Antonescu in urma cu o zi in care liderul PNL a aratat ca "toata lumea" a constat existenta unui sir de coincidente legate de multiplicarea dosarelor liberalilor la DNA.

"Cred ca ar trebui sa priviti la patru lucruri, privatizarea CFR Marfa, absorbtia fondurilor europene, tronsonul Nadlac-Arad - pentru ca restul tronsoanelor de la Sibiu sunt in executie - si metroul bucurestean", i-a mai transmis presedintele noului ministru al Transporturilor.

Liderul PNL Crin Antonescu, presedintele Senatului, a fost prezent la depunerea juramantului insa a parasit sala inainte ca presedintele Basescu sa ia cuvantul.