Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca democrat-liberalii nu au primit nicio invitatie din partea premierului pentru a discuta pe teme economice si a aratat ca nu crede "in sinceritatea" lui Victor Ponta, transmite Mediafax.

"Eu nu cred in sinceritatea domnului Ponta, pentru ca atunci cand a spus ca ne va trimite o invitatie si-ar fi trimis mesajele pe diferite cai, prin diferiti consilieri, care nu au facut altceva decat sa aplice regula de trei simpla sa arate ce neajunsuri ar produce in buget masurile pe care le-am propus fara niciun fel de analiza de impact", a aratat Blaga, inainte de sedinta BPN al PDL.

Intrebat daca democrat-liberalii vor participa la o intalnire cu premierul Victor Ponta, Vasile Blaga a raspuns ca reprezentantii PDL nu au nicio concluzie pentru ca deocamdata nu au nicio invitatie.

"Deocamdata nu avem o invitatie din partea domnului Ponta sa vedem ce doreste sa discutam. Noi nu dorim o intalnire de fatada, sa ne intalnim sa facem poze", a aratat Blaga.

El crede ca premierul Ponta a vrut doar "sa puncteze" o intalnire cu opozitia inainte de discutiile pe care le va avea cu FMI.

Blaga a mai spus ca, daca democrat-liberalii ar participa la o intalnire cu premierul Victor Ponta, nu ar face acest lucru pentru a cere ceva pentru PDL.

"PDL nu este in opozitie cu Romania, ci cu guvernul USL si, in aceste conditii, noi nu vrem sa ajungem la guvernare direct de la inmormantare, pentru ca guvernul Ponta, prin masurile pe care le-a luat sau mai bine zis pe cele pe care nu le-a luat, nu a facut altceva decat sa avem astazi cu 40.000 de someri mai mult decat anul trecut. Noi nu am participa la o astfel de intalnire pentru a cere ceva pentru PDL", a mai spus Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat in urma cu o saptamana ca USL incurajeaza dialogul cu opozitia, in special pe teme economice, fiind dispusa sa aiba intalniri cu reprezentantii opozitiei pentru a discuta propunerile avansate de aceasta.