UPDATE 10:11 Premierul Victor Ponta i-a transmis presedintelui Traian Basescu, luni dimineata, propunerea de numire a Ramonei Manescu in functia de ministru al Transporturilor, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

UPDATE 11:58 Ramona Manescu a fost luni la Palatul Victoria, unde a avut o discutie de aproximativ jumatate de ora cu premierul Victor Ponta, au declarat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Ponta a declarat duminica agentiei Mediafax ca este de acord cu numirea Ramonei Manescu pentru postul de ministru al Transporturilor si va trimite Presedintiei o propunere in acest sens, inainte ca premierul sa plece in vizita oficiala pe care o va efectua la Chisinau.

Premierul o va propune pe Ramona Manescu pentru postul de ministru al Transporturilor dupa ce liberalii i-au avansat, in urma votului de duminica din Biroul Politic National, doua propuneri: europarlamentarul Manescu si deputatul Nini Sapunaru.

Postul la ministerul Transporturilor este vacant dupa ce, in 12 iulie, Relu Fenechiu a fost condamnat de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, decizia nefiind definitiva. Ulterior, el a fost revocat din functia de ministru al Transporturilor, pe care o detinea de la sfarsitul anului 2012.