Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminica, ca nu este intamplator faptul ca "ANI nu are, de un an, alta activitate decat PNL", iar "cea mai mare parte din activitatea DNA pare sa fie dedicata doar PNL", el aratand ca se va discuta, la Constanta, cu PSD, despre asumarea unei responsabilitati comune in ce priveste functionarea partizana a unor institutii.

"PNL are mari probleme, am mai spus-o. Nu intamplator ANI nu are alta activitate de un an decat PNL. Nu intamplator cea mai mare parte din activitatea DNA pare sa fie dedicata doar PNL. Nu intamplator, se pare - nu e treaba mea, dar constat si eu - domnul Nelu Iordache nu-si aduce aminte decat de cel care i-a reziliat contractele, nu de cei care le-au incheiat. Nu intamplator PNL nu coabiteaza cu Traian Basescu si cu regimul sau impotriva carora au cerut votul romanilor. PNL nu plateste taxa de protectie unor institutii de presa, PNL nu negociaza aceste lucruri", a spus presedintele PNL, potrivit Mediafax.

Intrebat daca la reuniunea de duminica a conducerii PNL s-au ridicat probleme delicate, legate de ramanea PNL la guvernare, de ceea ce s-a primit, de ce s-a facut din ceea ce s-a promis, si de multiplicarea, in paralel, a dosarelor liberalilor la DNA, Antonescu precizat ca "toata lumea" a constat existenta unui "sir de coincidente".

"O constatati si dumneavostra. Unii chiar ne ameninta cu asta, saluta treaba asta: uite ce frumos, ce bine, cum e democratia noastra, ce le-a mai tras-o liberalilor, cum a mai facut DNA un dosar. OK, fiecare intelegem aceste lucruri cum putem. Aceste lucruri sunt constate, partidul le stie", a spus Antonescu.

El a precizat ca la sfarsitul lunii, la Constanta, unde vor fi prezenti si social-democratii, se va discuta, intr-o reuniune care va fi comuna, despre guvernarea Romaniei si despre functionarea USL, precum si despre asumarea unei responsabilitati comune din punctul de vedere al functionarii partizane a unor institutii care ar trebui sa fie independente.

"Tema care se pune si va fi discutata la Constanta si va fi discutata in perioada urmatoare cu aliatii nostri este in ce masura avem o atitudine comuna si asumam o responsabilitate comuna pentru ceeea ce se intampla azi in Romania din punctul de vedere al functionarii partizane - asta este opinia noastra si nu ma feresc sa o spun - a unor institutii care ar trebui sa fie independente. E o responsabilitate macar la nivelul ministrului Justitiei si a primului ministru si desigur a noastra, a tuturor celor care guvernam, la nivel guvernamental, la nivel parlamentar", a spus Antonescu.

Crin Antonescu: In BPN nu s-a discutat despre iesirea de la guvernare a PNL, nu se pune aceasta problema

Crin Antonescu a mai declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca iesirea de la guvernare a liberalilor nu a fost discutata in cadrul Biroului Politic National (BPN) al partidului si a sustinut ca o astfel de varianta ar putea exista in legatura cu o tema majora care ar presupune despartirea definitiva a actiunii guvernamentale de angajamentele politice.

"Nici vorba, dar nici nu se pune aceasta problema. PNL nu intra si nu iese de la guvernare dupa lucruri mici. PNL nu e deloc un partid care tine cu dintii la guvernare in orice conditii. Va aduceti aminte, probabil, de cate ori, la figurat, ba o data si la propriu, m-a tras domnul Basescu de hainuta sa intram la guvernare, PNL-ul, in 2008, in 2009, in 2011, in 2012 inca, pana-n 9 decembrie (2012 -n.r.) in intervalul acela cand nu inghitea domnia sa anumite animale si cauta prim-ministri. PNL nu guverneaza cu orice pret. PNL guverneaza cu legitimitatea unor voturi in spate si cu un program asumat", a spus presedintele PNL, citat de Agerpres.

Antonescu a adaugat ca, de asemenea, problema iesirii PNL de la guvernare se poate pune "in legatura cu o tema majora".

"Cu o tema care sa insemne despartirea definitiva a actiunii guvernamentale de angajamentele publice, de angajamentele politice. Nu am fost intr-o asemenea situatie si, ca atare, nu discutam despre iesirea de la guvernare. Nu discutam de iesirea de la guvernare pentru orice incident de parcurs cu aliatii nostri si, de altfel, nici nu suntem intr-o astfel de situatie acum", a afirmat presedintele PNL.