Liderul filialei judetene Iasi a PNL, deputatul Relu Fenechiu, a primit, sambata, in Delegatia Permanenta Teritoriala a PNL Iasi, un vot de incredere pentru continuarea mandatului in functia de presedinte al organizatiei, pe care o detine din 2004, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al PNL Iasi, cu 97 de voturi "pentru" si trei "impotriva", membrii Delegatiei Permanente Teritoriale a PNL Iasi i-au acordat lui Relu Fenechiu increderea pentru continuarea mandatului acestuia in functia de presedinte al filialei, votul fiind secret.

Participanti la aceasta sedinta au declarat ca votul de incredere a fost cerut de Relu Fenechiu pentru a vedea sprijinul de care se bucura in cadrul organizatiei.

"Acest vot nu era pe ordinea de zi. Era o etapa pe care domnul Fenechiu a simtit ca trebuie sa o parcurga si a solicitat membrilor Delegatiei Permanente Teritoriale a PNL Iasi sa spuna daca ii acorda increderea pentru continuarea mandatului acestuia in functia de presedinte al filialei judetene. A fost un proces cu vot secret", a declarat, pentru Agerpres, Marius Danga, secretar coordonator al filialei judetene a PNL.

La randul sau, deputatul Relu Fenechiu, presedintele filialei judetene a PNL Iasi, a spus ca acest vot de sustinere il responsabilizeaza pentru a-si continua eforturile de a promova proiectele si interesele Iasiului la nivel national.

"Vreau sa le multumesc colegilor mei pentru sprijin si sa ii asigur ca, atat timp cat voi fi presedintele acestei filiale, prioritatilor lor vor fi si prioritatile mele", a declarat Fenechiu, citat in comunicatul PNL Iasi.

In cadrul Delegatiei Permanente Teritoriale a PNL Iasi a mai fot stabilit obiectivul de 40% din voturi pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

In 12 iulie, Relu Fenechiu a fost condamnat de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, decizia nefiind definitiva. Ulterior, el a fost revocat din functia de ministru al Transporturilor, pe care o detinea de la sfarsitul anului 2012.

Relu Fenechiu spunea la acea data ca nu va renunta la sefia filialei judetene a liberalilor, dupa condamnarea sa la prima instanta la cinci ani de inchisoare, explicand ca norocul sau este ca are colegi, si nu reprezentanti ai unor institutii. El mai afirma ca "ar trebui sa nu spere dusmanii" ca va renunta la conducerea filialei judetene a liberalilor.

Relu Fenechiu este membru al PNL Iasi din 1996, iar in perioada 2001-2004 a detinut functia de vicepresedinte al organizatiei judetene. El este presedinte al PNL Iasi din anul 2004. Totodata, Fenechiu este si vicepresedinte al Partidului National Liberal.