Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, sambata, ca premierul Victor Ponta a facut un portret-robot al oricarui potential ministru atunci cand a afirmat ca asteapta de la PNL o persoana cu experienta politica si imagine foarte buna pentru portofoliul Transporturilor, transmite Mediafax.

"Cred ca ceea ce a spus premierul tine in general de portretul robot al oricarui potential ministru. In masura in care s-au urmarit aceleasi criterii, noi urmarim aceleasi criterii", a spus Antonescu, la televiziunea Antena 3.

El a subliniat faptul ca propunerea oficiala pentru Ministerul Transporturilor va fi facuta de PNL in urma deciziei statutare luata in partid.

"Am spus asta de la bun inceput. Faptul ca domnul Nini Sapunaru este o varianta pe care eu am luat-o in calcul este o informatie publica. Dansul a confirmat ca am avut aceasta discutie. Decizia, insa, va fi luata duminica. Domnul Ponta se va pronunta asupra propunerii pe care noi o vom face duminica", a spus Antonescu.

Antonescu a aratat ca atat el, cat si PNL, nu vor accepta niciodata ideea ca oameni ca Nini Sapunaru sau Ovidiu Silaghi, despre care nu au informatii ca ar fi gresit cu ceva, pot fi compromisi, indiferent de ce crede Ponta.

"Eu, ca presedinte al PNL, si PNL nu vom accepta niciodata ideea ca niste oameni despre care noi nu avem nicio informatie ca ar fi gresit ceva, cum este Nini Sapunaru sau domnul Silaghi, nu putem sa acceptam ideea ca pot fi compromisi. Asta eu nu o sa accept, indiferent cine ce crede si chiar indiferent de ce crede premierul", a spus Antonescu.

Antonescu a mai aratat ca nu are de gand sa forteze mana cuiva pentru numirea de la Transporturi.

"Pentru mine nu se pune problema sa fortez mana cuiva. Eu nu pot sa accept, ca regula a jocului politic, ca se pot face dosare oricand, la orice ora, ca presa domnului Basescu poate desemna ministri. In ciuda presiunilor, noi nu ne-am oprit din a demasca anumite lucruri. Nu incetam sa spunem ca este si de datoria premierului si ministerului Justitiei sa faca ceva legal, democratic, dar sa nu se faca nimeni ca nu vede asta", a adaugat Antonescu.

El a mai spus ca decizia va fi luata duminica, in partid, si ca PNL nu va ceda amenintarilor sau presiunilor venite din partea presedintelui Traian Basescu.

"Vreau sa fie limpede pentru toata lumea, decizia nu va fi luata pe amenintari, presiuni, ale agentilor sau presei domnului Basescu. Lucruri de genul acesta, minciuni, cum ca Nini Sapunaru va fi numit trezorier al partidului, sunt mizerii. Ne afecteaza, dar nu ne intimideaza. Noi continuam sa procedam asa cum credem ca este normal", a mai spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat sambata agentiei Mediafax ca asteapta, duminica, din partea PNL ca pentru Transporturi sa fie propusa o persoana cu experienta politica, imagine foarte buna si un profesionist in domeniu, adaugand ca "oficial" nu a respins un nume deoarece nu a primit o propunere "oficiala".

"Sunt absolut convins ca este interesul meu si al PNL ca cel care va ocupa functia de ministru al Transporturilor de luni practic, ca luni trebuie sa depuna juramantul, este o persoana cu experienta politica, cu imagine foarte buna si profesionist in domeniu. Nu am respins o propunere oficiala, pentru ca nu mi s-a facut o propunere oficiala, ce a spus domnul Antonescu aseara este adevarat, propunerea mi se va face maine, dupa sedinta PNL", a spus Ponta.

El a amintit ca in acordul USL este prevazut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvant in cazul ministrilor, dar ca pana in prezent nu a fost niciodata cazul sa invoce acest drept.