Primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, asteapta ca filiala PNL sa propuna oficial noul viceprimar al orasului, insa anunta ca nu ii va permite acestuia sa semneze toate documentele din institutie, scrie Agerpres.

Social-democratul Ovidiu Portariuc a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca viceprimarii isi vor da semnaturile doar pe documentele care trebuie sa fie semnate de ei.

"Nu-i necesar sa generam o birocratie in plus intr-un sistem si asa extrem de birocrat, pentru ca toate aceste semnaturi in plus ar insemna mai mult timp de asteptare pentru cetatean. Legea spune ca viceprimarii semneaza documente in limita atributiilor pe care le au", a afirmat social-democratul Ovidiu Portariuc.

Liberalii, care au propus-o pentru functia de viceprimar pe Catalina Lupascu, cea care ocupa, in prezent, functia de inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar, au solicitat ca noul viceprimar sa isi puna semnatura pe toate documentele din primarie, dupa un model aplicat la Consiliul Judetean.

Functia de viceprimar ce revine liberalilor a ramas vacanta dupa ce luna trecuta Viorel Iliuta, care este si presedinte al filialei municipale a PNL, a demisionat in urma unor divergente cu primarul Ovidiu Portariuc.