Premierul Victor Ponta a punctat joi importanta regionalizarii dupa ce a constatat dificultatile la lucrarile pe soseaua de centura a Capitalei care are portiuni si in Bucuresti si in Ilfov, ceea ce inseamna avize de la ambele administratii locale. ''Noi o sa putem opri vreodata aberatia asta ca pe dreapta este Bucurestiul, pe stanga este Ilfov? Asta este o aberatie, nu? (...) Facem regiunea Bucuresti - Ilfov si terminam cu chestia asta. Nu-mi vine sa cred. Pe dreapta este Bucuresti, pe stanga este Ilfov (...) Ne trebuie hotarare de la Consiliul Judetean Ilfov. (...) Ne trebuie hotarare de la Consiliul General Bucuresti. Noi (n.r. Executivul) facem hotararea de guvern. (...) '', a spus joi primul ministru, aflat in inspectie pe soseaua ocolitoare a Capitalei pentru a gasi solutii de fluidizare a traficului in zona, potrivit Agerpres.

In context, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus ca aceasta situatie este din 1990: ''Da, Bucurestiul este in interiorul Ilfovului si cu Ilfovul facem Bucurestiul si zona (Bucuresti - Ilfov n.r.). Este din 1990 (n.r. situatia), cand doi-trei (...) fugeau cu pancartele astea si le mutau mai incoace, mai inspre Bucuresti'', a aratat Oprescu afirmand ca PMB va adopta hotarari pentru terenul necesar constructiei picioarelor podului si o parte din necesarul de exproprieri, urmand ca CJ Ilfov sa procedeze la fel pentru zona sa de administratie.

Premierul Ponta s-a deplasat joi, impreuna cu primarul general Sorin Oprescu, presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, ministrul delegat Dan Sova si vicepremierul Gabriel Oprea, pe soseaua ocolitoare a Capitalei pentru a gasi solutii de fluidizare a traficului in zona.