PNL si PDL se pot aseza sa discute despre o eventuala colaborare dupa patru-cinci ani. O spune la RFI vicepresedintele executiv al Partidului National Liberal, Puiu Hasotti. El afirma ironic ca si liberalii ar vrea o colaborare cu PDL, dar fara Blaga, Boc, Videanu sau Udrea.

Declaratiile lui Puiu Hasotti vin ca o reactie la diverse afirmatii facute de unii lideri PDL, intre care Elena Udrea si Emil Boc. Fostul premier de exemplu spune ca PNL, fara Crin Antonescu, poate fi prins intr-o formula de dreapta.

Puiu Hasotti se arata amuzat: "Aceste declaratii ma amuza. O intelegere intre PNL si PDL, plus aschiile care au sarit din PDL, o colaborare eu nu o vad posibila, cel putin patru-cinci ani de aici incolo. Dupa ce timp de sapte-opt ani ne-am aruncat de o parte si de alta cele mai teribile acuze, nu cred ca poate fi o colaborare. Dupa ce s-a incercat disolutia Partidului National Liberal in 2006-2007 si foarte multi fosti colegi ai nostri sunt acum la PDL, nu cred ca mai poate fi vorba de o intelegere".

"Vrem o unitate a dreptei, dar fara Crin Antonescu... Pai si eu vreau o unitate a dreptei, dar fara Blaga, fara Boc, fara Videanu, fara Udrea, fara Mihai Razvan Ungureanu si cei doi deputati ai sai, care toti trei nu umplu un taxi, fara domnul avocat Paveliu, de la pretinsul PNTCD (...). Haideti sa fim oameni seriosi! Asa-numita unitate a dreptei este o poveste, pe care ei din cand in cand o scot in dezbaterea publica, aceasta fiind o dovada a lipsei unui proiect politic a PDL si a celor care graviteaza in jurul lui", crede senatorul PNL. Continuarea pe www.rfi.ro.