Fosta gimnasta Corina Ungureanu, consilier al primarului municipiului Ploiesti, Iulian Badescu (PSD), a anuntat ca demisioneaza din Partidul Social-Democrat pentru a candida ca independent in alegerile europarlamentare din 2014, scrie Max-Media.ro, citand un comunicat de presa semnat de fosta sportiva.

"Prin acest comunicat de presa imi fac publica decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European din 2014. Pentru a ma conforma dispozitiilor legale in materie, care prevad in mod expres ca, la alegerile europarlamentare, nu se admit candidaturi independente ale membrilor partidelor politice, mi-am inaintat demisia din Partidul Social Democrat", a anuntat Corina Ungureanu intr-un comunicat de presa.

Corina Ungureanu, numita in iulie 2012 consilier pe probleme de sport al noului primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a refuzat sa precizeze de ce a alea sa candideze ca independent.

"Nu vreau sa insist, aici si acum, asupra motivelor care m-au determinat sa optez pentru o candidatura independenta. Voi prezenta pe larg aceste motive in perioada urmatoare, in cadrul intalnirilor pe care le voi avea in tara cu cei care doresc sa-mi sprijine candidatura", a afirmat fosta gimnasta.

Contactata telefonic de Mediafax, Corina Ungureanu a spus ca "nu s-a pus problema" unei candidaturi a sa din partea PSD la Parlamentul European. Fosta gimnasta a precizat ca, desi a demisionat din PSD, este in continuare consilier al primarului Ploiestiului, pe probleme de sport.

La alegerile locale de anul trecut, Corina Ungureanu s-a implicat in campania electorala a candidatului USL pentru Primaria Ploiesti, Iulian Badescu. Dupa ce Badescu a fost ales primar, ea a devenit consiliera acestuia. Potrivit agentiei de presa citate, inainte de a deveni membru PSD, ea a fost inscrisa in UNPR, detinand functia de vicepresedinte al filialei Prahova a acestei formatiuni politice.

Corina Ungureanu este dubla campioana cu echipa de gimnastica a Romaniei in anii 1997 si 1999, campioana europeana cu echipa in 1998 si campioana europeana la sol in 1998.. Sportiva s-a aflat in mijlocul unui scandal dupa ce a pozat nud pentru revista Playboy, fiind sanctionata de Federatia de Gimnastica din Romania.