Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu, se declara ingrijorat de numarul mare de magistrati denuntati la DNA si vorbeste despre riscul aparitiei unui "dezechilibru major in Justitie".

"Denunturile privind cazurile de coruptie s-au inmultit in ultimul timp. Este important ca cercetarea lor sa se faca corect si cu discernamant. Altfel, ne vom trezi cu un dezechilibru major in Justitie, ceea ce va provoca sincope previzibile la nivelul societatii si al statului. Judecatorii sunt raspunzatori in fata legii ca orice alt cetatean, insa e important sa fim siguri ca nu exista un plan deliberat pentru vulnerabilizarea lor", se arata intr-un comunicat al PC, citat de Agerpres.

Seful departamentului juridic al Partidului Conservator, Mihai Mustaciosu, sustine ca, in ultimul timp, tot mai multi judecatori sunt cercetati pentru nereguli in actul de justitie, aceasta fiind in principiu o manifestare de normalitate intr-o societate europeana in care institutiile statului functioneaza.

"Cifrele avansate se cer insa privite cu atentie si moderatie: nu mai putin de 49 de magistrati au fost denuntati zilele acestea la DNA, existand aparenta riscului afectarii progresive a intregului sistem de justitie din Romania. Numarul mare de judecatori denuntati pentru posibile fapte de coruptie influenteaza in mod inerent mecanismele din procesul de justitie, mecanisme care presupun ca activitatea si rolul magistratilor, deopotriva judecatori si procurori, sa se afle intr-un echilibru care sa permita functionarea adecvata", afirma seful departamentului juridic al Partidului Conservator, citat in comunicat.