"E ridicol ca PDL isi umfla muschii de 15% in fata partidelor care au 5%". O spune, intr-un interviu la RFI, europarlamentarul Cristian Preda, suspendat din Partidul Democrat Liberal. El denunta "aroganta" PDL si considera ca ultimele declaratii ale lui Vasile Blaga si Catalin Predoiu sunt "regretabile".

Cristian Preda crede ca declaratiile presedintelui si prim-vicepresedintelui PDL sunt "regretabile". "E confirmat de altfel pur si simplu un punct de vedere care a fost exprimat deja in decembrie anul trecut, dupa legislative. Singura nota noua care a aparut este aroganta celui puternic fata de cei mai slabi. Sigur, e putin trist si as zice si ridicol sa iti arati muschii de 15% in fata celor care au 5%! (...) Cred ca aroganta celui puternic fata de cei mai slabi nu e un motiv de bucurie, in general nu-i bine sa exprimi public asa ceva, dar cu atat mai clar e ca asta nu aduce voturi", apreciaza europarlamentarul.

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat la Oradea ca partidul nu va accepta un candidat comun al dreptei la Presedintie decat din interiorul sau. Presedintele Vasile Blaga a spus ca democrat-liberalii vor merge singuri la alegerile parlamentare si nu vor mai face "donatii" partiduletelor.

"PDL, trezeste-te!"

Pe de alta parte, eurodeputatul Cristian Preda spera ca alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la Presedintia Romaniei sa nu fie un simulacru: "Eu ma bucur ca PDL a recurs pana la urma la metoda pe care i-am indicat-o inclusiv public lui Vasile Blaga in urma cu mai multe luni si anume alegerea de catre toti membrii PDL a candidatului. E un lucru bun, daca, sigur, competitia va fi cu adevarat corecta si nu va fi un simulacru. Blaga de altfel s-a si grabit sa indice ca are o preferinta. Era bine sa ramana in pozitia de arbitru al competitiei, ca presedinte de partid care a spus in acelasi timp ca nu e interesat de intrarea in cursa pentru desemnarea ca prezidentiabil".

Continuarea pe www.rfi.ro.