Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, ca, in calitate de ministru al Transporturilor, nu va semna brevetul de comandant de nava al presedintelui Traian Basescu daca nu va da dovada de echilibru si consecventa in decizii, scrie Agerpres.

''Avand in vedere manifestarile din ultima perioada ale presedintelui Basescu, manifestari care dau niste semne de inconsecventa, incoerenta, de lipsa de echilibru, daca mai sunt eu ministru o sa-l chem personal sa-l testez'', a spus Ponta, adaugand ca, daca se comporta si pe nava cum s-a comportat in ultima perioada ca presedinte nu-i va da brevetul, ''ca iar ii da foc la nava, ca la Rouen''.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, vineri, cu succes, testarea pe un simulator de navigatie la Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale, in cadrul cursului pentru reconfirmarea brevetului de comandant.

Traian Basescu a venit imbracat in tinuta de ofiter de marina si a declarat ca are anumite emotii la examen, dar ca se asteapta ca simulatorul sa-l puna in situatii care ii sunt familiare.