Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, ca declaratiile lui Traian Basescu la adresa Ungariei sunt "absolut aberante" si "iresponsabile", sunt afirmatii pe care nu le poti face in calitate de sef de stat, ci de lider al unui "Jobbik romanesc", informeaza Mediafax.

Ponta a spus ca Basescu face acum aceste declaratii, desi intrecut "s-a pupat cu Tokes" si i-a incurajat pe extremistii maghiari.

Premierul a spus, ironic, ca Traian Basescu n-are decat sa se duca la Budapesta sa faca ordine si, eventual, la Cairo sau Phenian.

Victor Ponta a adaugat ca, dincolo de gluma, "declaratiile acestea sunt absolut aberante si nu le poti face in calitate de sef de stat", ci doar pe post de "sef la Jobbik-ul romanesc".

"Hai sa facem ordine la noi in tara, nu la altii", a mai spus premierul.

In opinia lui Ponta, Budapesta isi doreste exact acest lucru: "sa aiba un politician din Romania suficient de iresponsabil, cum este domnul Basescu, ca sa poata face ping-pong".

Victor Ponta a precizat ca strategia Guvernului de la Bucuresti este de a arata ca "extremismul si iresponsabilitatea vin din partea cealalta".

"Nu vreau o batalie intre doi extremisti. Vreau sa aratam ca noi suntem cei responsabili", a mai spus Ponta.

El a mentionat si ca se bucura pentru ca joi presedintele Basescu " a fost mai ponderat".