Administratia Prezidentiala considera ca implicarea presedintelui PNL, Crin Antonescu, in subiectul participarii unor lideri politici din Ungaria la activitati pe teritoriul Romaniei este tardiva, a precizat marti purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea, citat de Agerpres.

Totodata, acesta i-a adus la cunostinta liderului liberalilor o serie de probleme de actualitate, in contextul in care "Administratia Prezidentiala a luat nota de debusolarea de vacanta a presedintelui Senatului Romaniei, Crin Antonescu".

"Avand in vedere calitatea domniei sale de copresedinte al USL, ii reamintim domnului Crin Antonescu urmatoarele: de la preluarea guvernarii, somajul a crescut de la 6,7% la 7,6%; principala ingrijorarea a populatiei este legata de gasirea unui loc de munca, prin urmare principalul obiectiv al coalitiei de guvernare ar trebui sa fie crearea de noi locuri de munca; tot mai multe societati comerciale se declara in insolventa; investitiile straine au scazut in ultimul an cu 37%; un numar important de primari ai USL sunt in situatie de incompatibilitate; absorbtia fondurilor europene este extrem de slaba, Romania riscand sa piarda mai multe miliarde de euro; rectificarea bugetara aprobata de Guvernul Romaniei este criticata de Consiliul Fiscal, care considera ca estimarile pentru urmatoarele cinci luni ale anului sunt nerealiste si nefundamentate; azi-dimineata (n.r. marti) mai multi angajati ai societatii Oltchim din Ramnicu-Valcea au intrat in greva foamei; procesul de privatizare a CFR Marfa stagneaza, riscand sa se transforme intr-o noua privatizare esuata de tip Oltchim, deoarece Guvernul Romaniei blocheaza, de trei saptamani, publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de guvern prin care se stabileste castigatorul licitatiei de privatizare a companiei, ceea ce creeaza Guvernului grave prejudicii de credibilitate in plan extern", a declarat, marti, Bogdan Oprea.

El atrage atentia si asupra sistarii lucrarilor la tronsonul de autostrada Arad - Nadlac si la Magistrala 5 - Drumul Taberei a metroului din Bucuresti, masura care afecteaza grav interesele economiei si ale cetatenilor.

"Revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa par a fi proiecte abandonate; Guvernul Romaniei, in scrisoare de intentie cu FMI, CE si BM, s-a angajat sa creasca mai multe taxe si impozite, care vor avea efecte directe asupra populatiei si a economiei. Iata doar cateva subiecte asupra carora speram sa se opreasca in declaratia de astazi (n.r. marti) unul dintre responsabilii principali de guvernare la intoarcerea cu forte proaspete din vacanta. In ceea ce priveste implicarea domnului Crin Antonescu in subiectul participarii unor lideri politici din Ungaria la activitati pe teritoriul Romaniei, Administratia Prezidentiala considera ca aceasta este tardiva", sustine Bogdan Oprea.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marti ca declaratiile liderului partidului extremist maghiar Jobbik, Gabor Vona, sunt inacceptabile, punctand ca presedintele Traian Basescu este "ridicol" in momentul in care declanseaza de la Joseni sau Tusnad cruciada impotriva Ungariei.