"Bomba nucleara din politica romaneasca": Baronii locali continua presiunile pentru a scoate din lege articolele care ii fac incompatibili si ii tin departe de functiile de conducere de la regiile si societatile care gestioneaza fonduri europene de sute de milioane de euro

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 12 august 2013, 15:35 Actualitate | Politic


Drapel
Foto: USER UPLOADED
Primarii, consilierii locali si judeteni continua presiunile pentru eliminarea unui articol din Legea 161/2003 care prevede ca functia de primar sau presedinte al Consiliului Judetean este incompatibila cu cea de membru al Consiliului de Administratie sau orice functie de conducere la regiile autonome de interes local sau national, la companiile si societatile nationale. Vicepremierul Liviu Dragnea ar fi depus o noua initiativa legislativa in acest sens, potrivit ziarului Gandul, asta dupa ce in urma cu cateva saptamani Ministerul Justitiei a dat aviz negativ negativ unei propuneri similare. In plus, senatoarea PSD Gabriela Firea spune ca va sustine o initiativa legislativa impreuna cu colegii din Comisia de Administratie. Radu Mazare, primarul de Constanta, a spus ca va ridica problema la viitorul Comitet Executiv al PSD, iar Asociatia Comunelor ameninta cu proteste in strada. Mircea Geoana crede ca e vorba despre o veritabila "bomba nucleara" in politica interna, care ar putea duce la alegeri anticipate in sute de primarii. Printre numele grele de politicieni USL aflati in aceasta situatie se numara Nicusor Constantinescu, Klaus Iohannis, Aristotel Cancescu.

 • Romania s-a angajat intre altele, prin Mecansimul de Cooperare si Verificare pe justitie, sa nu modifice legile anticoruptie, iar aceasta initiativa legislativa face acest lucru.

Mariana Gaju, prim-vicepresedintele Asociatiei Comunelor, a declarat pentru Gandul ca vicepremierul Liviu Dragnea a inaintat Ministerului Justitiei o noua forma a actului normativ in ciuda avizului negativ primit in urma cu cateva saptamani de la Ministerul Justitiei. Aceasta sustine ca aproximativ 1.200 de primari se afla in situatie de incompatibilitate, din cauza prezentei in conducerea societatilor comerciale aflate in subordinea lor. Gaju este primar in comuna Cumpana din judetul Constanta si se afla si ea in situatie de incompatibilitate din cauza prezentei in SC RAJA Constanta. Potrivit comunicarilor oficiale ANI, ar fi in stare de incompatibilitate circa 100 de primari.


Reprezentantii Asociatiei Comunelor din Romania vor veni la Guvern pe 20 august sa protesteze pentru modificarea legii. In prima faza, sub forma unei delegatii care sa prezinte premierului si ministrului Justitiei un Protest semnat de 2.800 de primari. Gaju a precizat pentru Gandul ca se poate ajunge si la proteste in strada, daca Guvernul nu va tine cont de problemele alesilor locali.

Si senatoarea PSD, Gabriela Firea, sustine modificarea Legii 161/2003. Aceasta a declarat pentru Gandul ca daca Guvernul nu va adopta un act normativ pentru modificarea legii, va sustine o initiativa legislativa impreuna cu colegii din Comisia de Administratie. Senatoarea a tinut sa precizeze ca nici ea, nici sotul ei, primarul orasului Voluntari - Florentin Pandele si nici primarii PSD din judet nu se afla in situatie de incompatibilitate.
 
In legatura cu tentativa esuata a vicepremierului Liviu Dragnea de a modifica Legea 161/2003, Firea a declarat pentru Gandul ca la finele lunii iunie a existat o discutie intre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si senatorii PSD in care ministrul le-a spus ca "spera" ca modificarea legii incompatibilitatilor - 161/2003 sa primeasca aviz favorabil.

Firea a adaugat ca a fost surprinsa cand a vazut ca ministerul Justitiei a dat aviz negativ, precizand ca va exista o discutie intre conducerea partidului si ministrul Cazanciuc pentru a se lua o decizie in aceasta problema.

Potrivit acesteia, daca nu se va ajunge la o solutie in privinta modificarii legii 161/2003, administratia locala va fi lovita de "un cutremur de nivel mediu", deoarece sunt foarte multi alesi locali incompatibili. Gabriela Firea a spus ca modificarea legii nu ar trebui sa aiba conotatie politica, deoarece in aceasta situatie se afla alesi locali din toate partidele.

Si primarul orasului Constanta, Radu Mazare, crede ca problema incompatibilitatilor trebuie discutata la partid.

"Eu nu sunt prim-ministru, dar trebuie sa transam problema la partid, in Comitetul Executiv. O sa propun modificarea legii. Daca eram prim-ministru luam o decizie. Daca eram premier si imi dadea ministerul Justitiei in cazul acesta aviz negativ il schimbam pe cel care dadea avizul. Ce e asa complicat?", a spus pentru Gandul Mazare.

Acesta mai spune ca cei de la Ministerul Justitiei sunt niste cacaciosi.

"Pe mine m-a verificat ANI daca am casa in Brazilia. Nu mi-au spus pana acum daca au gasit ceva, pentru ca raspunsul este negativ. E proasta legea 161/2003. Niste cacaciosi aia de la Ministerul Justitiei, le este frica. Nu stiu cine a vizat, dar sunt niste cacaciosi, in sensul de fricosi. Lucrurile trebuie sa fie de bun simt in general in viata lucrurile trebuie sa fie de bun simt. Daca un primar reprezinta Consiliul Local conform legii in fata tertilor atunci e normal si firesc ca acel primar sa reprezinte comunitate si in cadrul societatii de Apa, Canal. Nu le poate reprezentat un sofer", a declarat pentru Gandul Radu Mazare.


Mircea Geona, senator PSD, spune pe blogul sau ca problema integritatii si incompatibilitatii este o problema care, netratata la timp si cu pricepere, poate deveni o bomba nucleara.

"Situatia primarilor care ar putea fi in incompatibilitate trebuie tratata cu solutii institutionale constructive, prin implicarea Parlamentului Romaniei, Ministerului Justitiei si Agentiei Nationale de Integritate. Nu avem nevoie de o vanatoare de vrajitoare impotriva unui numar atat de mare de primari, care risca sa lase neadministrata mai mult de o treime din Romania pentru ca este imposibil ca 1200 de primari (daca se confirma numarul) sa fie initiatorii unor actiuni deliberate de incalcare a legii. Mai mult, ea reprezinta si o problema politica pentru PSD si USL. Cum ar arata europarlamentarele si prezidentialele de anul viitor cu o treime din trupe anihilate", explica acesta.

In plus, Geoana spune ca Agentia Nationala de integritate trebuie sa comunice oficial numarul de primari care se afla in aceasta situatie de incompatibilitate. "Sunt 1200 de primari, sunt 100 de primari in aceasta situatie? Asociatia Comunelor din Romania vorbeste de 1200 de primari, dar pana acum, din comunicarile oficiale ale ANI, stiam de aproximativ 100 de primari', spune Geoana.


"In al treilea rand, problema integritatii si incompatibilitatii trebuie abordata constructiv, nu sub forma un razboi politic sau institutional. In SUA, institutia omonima Agentiei Nationale pentru Integritate, Office of Government Ethics, mai intai consiliaza si apoi verifica eventualele conflicte de interese. Legislatia romaneasca trebuie imbunatatita astfel incat Agentia Nationala de Integritate sa desfasoare cu prioritate o activitate consistenta de informare, educare si formare a alesilor si angajatilor din sistemul public, iar dupa aceea, daca persista situatii de incompatibilitate, sa aplice legea cu maxima duritate", mai spune senatorul PSD.


Incercarile de modificare a Legii 161/2003

 • In Parlament mai exista un proiect de lege privind modificarea legii 161/2003, iar  vicepremierul Liviu Dragnea a venit cu un proiect de Ordonanta de Urgenta pe aceeasi tema. Ministerul Justitiei a dat aviz negativ acestor propuneri.
 • In urma cu doua saptamani Ion Burnei, subprefect de Arges, a anuntat ca, in urma discutiilor purtate in cadrul unui grup de lucru constituit la nivelul Prefecturii, s-a decis ca parlamentarii judetului sa incerce modificarea legii privind incompatibilitatile, scrie ziarul Curierul Zilei.
 • Romania s-a angajat intre altele, prin Mecansimul de Cooperare si Verificare pe justitie, sa nu modifice legile anticoruptie, iar aceasta initiativa legislativa face acest lucru.


Incompatibili pe banda rulanta
Primarii/viceprimarii, presedintii de Consilii Judetene si alesii locali isi pierd functia daca sunt declarati incompatibili. Daca legea se modifica in acest moment, cei care au dosare pe rol scapa, potrivit unor juristi experti in domeniu consultati de HotNews.ro

In ultimele luni mai multi primari si presedinti de Consilii Judetene au fost declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate. In data de 03.07.2013 Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a 42 de alesi locali din judetele Sibiu si Constanta ca urmare a exercitarii simultane de catre acestia atat a functiei de primar sau viceprimar, cat si a calitatii de reprezentant al unitatii administrativ - teritoriale in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor a societatilor comerciale de interese local.

Astfel, 22 de alesi locali din Jud. Constanta s-au aflat in stare de incompatibilitate ca urmare a exercitarii simultane atat a functiei de primar sau viceprimar, cat si a calitatii de reprezentant al unitatii administrativ - teritoriale in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor a S.C. RAJA S.A. Constanta. De asemenea, 20 de primari din Jud. Sibiu s-au aflat in stare de incompatibilitate ca urmare a detinerii simultane a functiei de primar si a  calitatii de reprezentant al unitatii administrativ - teritoriale in cadrul A.G.A. a S.C. APA CANAL S.A. Sibiu.

Pe lista ANI, sub acuzatia de incompatibilitate se afla si presedintii CJ Constanta, Nicusor Constantinescu  (PSD) si CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL) dar si primarul Sibiului (PNL) Klaus Johannis.


Care sunt mizele modificarii Legii 161/2003
Regiile de apa si canal, transport, termoficare, societatile publice care gestioneaza serviciile de salubrizare, asfaltare strazi si intertinere spatii verzi gestioneaza bugete si fonduri europene in valoare de zeci/sute de milioane de euro , iar din cauza acestei legi primarii, presedintii de CJ si alesii locali nu au acces in mod direct la gestionarea banilor. RAJA Constanta a angajat in 2011 fonduri europene in valoare de 250 de milioane de euro (douasutecincizeci). Regia Autonoma de Transport Bucuresti a avut in 2012 un buget de circa 600 milioane lei.

Potrivit ANI, prezenta primarilor si a presedintilor de Consilii Judetene in Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara, genereaza o stare de incompatibilitate in situatia in care, la nivelul judetului respectiv, Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara constituie un operator regional. In majoritatea acestor Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara sunt membrii primarii comunelor/oraselor din care este alcatuita asociatia. Aceste asociatii au fost infiintate pentru a putea derula proiecte pe fonduri europene la nivel regional.


Ce spune Legea
 In conformitate cu Legea nr. 161/2003, pentru primari, respectiv consilieri judeteni si consilieri locali sunt prevazute urmatoarele categorii de incompatibilitati:    

ART. 87   Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu:
- functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administratie ori cenzor sau orice functie de conducere ori de executie la societatile comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, la regiile autonome de interes national sau local, la companiile si societatile nationale, precum si la institutiile publice;
- functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala;
- functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national;

ART. 88   Functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu:
- functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la regiile autonome si societatile comerciale de interes local infiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean respectiv sau la regiile autonome si societatile comerciale de interes national care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva;
-  functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala de interes local ori la o societate comerciala de interes national care isi are sediul sau care detine filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva;
-  functia de reprezentant al statului la o societate comerciala care isi are sediul ori care detine filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva;

ART. 89   (1) Calitatea de ales local este incompatibila si cu calitatea de actionar semnificativ la o societate comerciala infiintata de consiliul local, respectiv de consiliul judetean

In conformitate cu dispozitiile art.2 g1) din Legea nr. 51/2006 prin operator regional se intelege operatorul societate comerciala cu capital social integral al unora sau al tuturor unitatilor administrativ-teritoriale membre ale unei asociatii de dezvoltare intercomunitara cu obiect de activitate serviciile de utilitati publice. Operatorul regional asigura furnizarea/prestarea serviciului/activitatii de utilitati publice pe raza de competenta a unitatilor administrativ-teritoriale asociate, administrarea, functionarea si exploatarea sistemelor de utilitati publice aferente acestora, precum si implementarea programelor de investitii publice de interes zonal ori regional destinate infiintarii, modernizarii si/sau, dupa caz, dezvoltarii infrastructurii tehnico-edilitare aferente acestor servicii/activitati, realizate in comun in cadrul asociatiei.

Operatorul regional se infiinteaza in baza hotararilor adoptate de autoritatile deliberative ale unitatilor administrativ-teritoriale membre ale unei asociatii de dezvoltare intercomunitara cu obiect de activitate serviciile de utilitati publice, inclusiv prin modificarea actelor constitutive ale operatorilor existenti subordonati autoritatilor administratiei publice locale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, potrivit ANI, din coroborarea textelor de lege mai sus enuntate, reuzlta faptul ca participarea primarilor si a presedintilor de Consilii Judetene in Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara, genereaza o stare de incompatibilitate in situatia in care, la nivelul judetului respectiv, Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara constituie un operator regional in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 31//1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste aici de ce vor primarii mai multor orase importante din tara sa modifice Legea 161/2003.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5975 vizualizari

 • +30 (32 voturi)    
  prostanacul si..... (Luni, 12 august 2013, 15:50)

  translativus [utilizator]

  .....bomba nucleara.
  Deci, dupa mintea celui atacat de "flacara violet", aplicarea legii inseamna "vanatoare de vrajitoare" si daca se continua in respectarea legii, vom avea parte de efectele "bombei nucleare".

  Ratacitule, adevarata bomba nucleara a fost actiunea voastra de devalizare a tarii.
  Si lacustele mai lasa cate ceva in urma lor dar voi ati distrus totul !
  • +10 (12 voturi)    
   neaparat (Luni, 12 august 2013, 18:08)

   CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   Si la modificarea asta de acum sa treaca si ca fondurile publice pot fi folosite in scop personal de cei alesi ori de cate ori apare nevoia. Si mita sa fie legalizata, la fel si traficul de influenta. Sa eliminam alte viitoare bombe nucleare si vrajitoare zburatoare.
  • +9 (11 voturi)    
   cosmarul numit geoana (Luni, 12 august 2013, 18:17)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   Prostanacul se confirma la fiecare interventie.Acum cred ca e purtator de cuvante .Al oricui da ceva sau al oricui il lasa sa fie.Acest cosmar vorbeste despre incompatibilitate ca fiind "vanatoare de vrajitoare"....Da cine a facut legea, eu,mama? Nici mie nu-mi convin o groaza de legi -idioate sau nedrepte- si ce fac ?
   • +4 (6 voturi)    
    ati punctat corect ! (Luni, 12 august 2013, 20:25)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui fosta zoezoe

    "Nici mie nu-mi convin o groaza de legi -idioate sau nedrepte- si ce fac ?"

    Intradevar, in "cea mai inalta forma a democratiei" asa cum, mincinos, se impauneaza sistemul politic parlamentarist, cetateanul chiar nu are nicio putere.

    De aceea "alesii" isi fac de cap, caci nu dau socoteala nimanui pentru dezastrul in care ne-au impins si in care ne afunda zilnic.
    Asa ceva nu ar fi posibil in sistemul administrarii statului prin contract caci acolo, escrocheria parlamentarista nu exista si daca administratorul statului nu isi respecta promisiunile din campania electorala, va suporta sanctiuni materiale impreuna cu intreaga administratie dar si interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales pe o anumita perioada de timp.

    Pentru a scapa de acest sistem politic pagubos, nu trebuie decat sa realizam ca "alesii" sunt angajatii si nu stapanii nostri si sa ii tratam ca atare.
   • +2 (2 voturi)    
    acum nu mai pot face nimic pt ca legea (Marţi, 13 august 2013, 8:28)

    linarel [utilizator] i-a raspuns lui fosta zoezoe

    se aplica si procesele se judeca pe legea aflata in vigoare la data producerii infractiunii.
    asa ca cei prinsi cu mita-n sac au pierdut deageaba se agita astia ca trifermentul ca nu rezolva nimic

    daca se aduna la guvern tunurile cu apa pe ei sa se racoreasca
 • +18 (20 voturi)    
  proportia coruptilor (Luni, 12 august 2013, 15:55)

  Stefan-cel-Mare [utilizator]

  Cam asta este proportia coruptilor in Romania - 80% din primari si statistic probabil cam 80% din populatie.

  De ce sa nu fie si ei lasati sa aiba mai multe functii, ca vorba aia, ei cum sa isi puna niste miere pe degete?
 • +14 (16 voturi)    
  usl trebuia sa se faca de tot rasul (Luni, 12 august 2013, 16:06)

  jackalphonse [utilizator]

  infometati, hapsani, putin educati, cocalari care trec inevitabil prin facerea de rusine. vai de capul nostru cu asa conducatori de ciorditori.
 • +23 (25 voturi)    
  Trebuie sa iesim in strada sa aparam legea ANI (Luni, 12 august 2013, 16:06)

  neagoe [utilizator]

  In loc sa faca curatenie si sa sustina moralitatea, guvernul, Victor Ponta, PSD, PNL, PC si Antenele 1,2,3 vor sa modifice legea in favoarea a 1200+ de hoti. Vor o lege care sa permita sa fure!

  Pe 20 august primarii-incompatibili vor sustine Mitingul-Hotilor. O stire senzationala care sa intareasca investitorilor straini si lumii intregi ideea ca Romania e tara hotilor. Ca in Romania tara din care au venit cei care cersesc sau dau in cap, hotii isi apara dreptul de a fura!

  Modificarea legii ANI va duce la blocarea fondurilor europene. Cat de prost trebuie sa fie un contribuabil european sa inghita ca legea in Romania permite sa li se fure contributiile?

  Pe 20 august trebuie sa iesim in strada. Trebuie sa iesim in strada oricand se depune vreo intiativa legislativa care se doreste sa dea libertatea de a fura.

  Jos Hotii!
  • +2 (4 voturi)    
   Iesire in strada (Marţi, 13 august 2013, 8:47)

   liviuph [utilizator] i-a raspuns lui neagoe

   Dar cine crezi ca va mai iesi in strada ? Din pacate cei care mai si gandim putin ne dam seama pe zi ce trece ca am fost niste prosti ca am ramas in tara asta dupa asa zisa Revolutie iar cei carora le-au incaput pe mana conducerea tarii, judetelor, oraselor fac din ce in ce mai insuportabil traiul nostru, al celor care traiesc din munca cinstita ... Ce facem ? Ne facem hoti si noi ? Dar nu prea mai e de furat ... Plecam noi din tara ? Dar unde ? Ca ni s-a dus buhul peste tot si este criza ... Ar fi solutia sa plece ei !!! Dar de-abia au luat ciolanul la ros si nu-l vor lasa pana nu-l vor rascheta pana la luciul nimicului ... Asa ca Dumnezeu cu mila si noi suntem rumani farieri !
 • +15 (17 voturi)    
  Despre cacaciosi si cacanarii (Luni, 12 august 2013, 16:24)

  BPM [utilizator]

  Cacaciosi sunteti voi cei de la PSD, mari specialisti in cacanarii pe banii statului, evident dupa ce va creati cadrul legislativ care sa va protejeze (sau mai bine spus sa acopere mirosul)...

  De ce nu vreti alegeri locale anticipate? Va este frica ca pierdeti ciolanul ? Doar sunteti maestri in cacanarii la referendumuri si alegeri....
 • -17 (19 voturi)    
  ANI (Luni, 12 august 2013, 16:31)

  antitot [utilizator]

  Trebuie desfiintata ,sub masca vezi Doamne a controlului corectitudinii de fapt este o arma politica.
  Asa abuzuri numai pe vremea lui Stalin existau.
  Asemanarea cu seful statului este intamplatoare dar adevarata.
  • +10 (10 voturi)    
   robotule (Luni, 12 august 2013, 18:15)

   aracic [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   ba tu tot aici esti ma, crezi ca te baga cineva in seama pe aici, nu vezi ce scrii? ce esti tu ma, un fel de antena 3466452? amaratule, du-te cauta-ti alt loc, sa scrii. Ma rog, cred ca nu ai unde,aia de o seama cu tine probabil inca cred ca posta electronica nu se distribuie duminicile si in zilele de sarabatoare
  • +6 (6 voturi)    
   da ma (Luni, 12 august 2013, 20:49)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   dupa voi, mai bien sa dea plagiatorul o lege in care doar cei din usl sa poata detine cate functii vor si unde vor. iar cand isi aleg functia sa-i fie data fara concurs si fara intrebari.
   ce dracu ne mai ghidam dupa legi? daca usl spune ca trebuie sa fure de peste tot, pai sa se faca asa si gata.
   ce atatea abuzuri. si daca tot scoatem abuzurile astea, ce zici sa scoti abuzul ca eu nu am voie sa impusc uselisti pe strada? pe bune acum, ai si tu dreptate. doar pe vremea lui stalin erau atatea abuzuri. uselistii sa fure tot ce pot si eu sa impusc tot ce prind. ce spui? :)))
   esti distrus rau bai antitot...
  • +5 (7 voturi)    
   Corect (Luni, 12 august 2013, 22:30)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   Este foarte bine stiut ca toti baronii se lupta din toate puterile pentru binele celor 7.4 milioane de prostiti si nu pentru propriul buzunar.
   Ne lasi cu povestile tale.
 • +16 (18 voturi)    
  Trezea habarnistilor! (Luni, 12 august 2013, 16:37)

  CetateanulRoman [utilizator]

  chiar daca se modifica legea voi tot incompatibili sinteti! trebuie sa plecati oricum. si sa pierdeti dreptul de a ocupa functii publice trei ani.

  chiar vreit sa lasati impresia si de dobitoci sadea nu nu mai de hoti? cautati un avocet care sa va explice ca deja raul a fost facut. sinteti incompatibili pe legea lui bombo! la revedre! degajati, altii la rind...
 • +18 (20 voturi)    
  In fine,USL oficializeaza generalizarea hotiei ! (Luni, 12 august 2013, 16:58)

  hotnewsfil [utilizator]

  Tara de mimi !
  Noi, romanii, suntem perpetuu niste mimi (simulatori, prefacuti) perfecti. Am mimat comunismul, mimam capitalismul, mimam economia de piata libera, mimam statul de drept, mimam doctrinele politice, mimam democratia, mimam parlamentarismul, mimam echitatea, mimam cinstea, mimam corectitudinea, mimam solidaritatea,mimam voluntariatul, mimam dragostea si respectul fata de tara si fata de ceilalti romani, mimam alegerile libere, mimam preocuparea pentru viitorul tarii si al copiiilor nostri, mimam protectia mediului, mimam controlul cheltuirii banilor de la buget, mimam aplicarea legilor, mimam promovarea in functii pe baza meritelor profesionale, mimam asigurarea ordinei publice, mimam respectarea promisiunilor din campania electorala, mimam alegerea in politica si numirea in administratie numai a oamenilor cinstiti, mimam, mimam, mimam. !
  Cei care ne conduc acum ne dovedesc ca sunt cei mai mari experti ai mimarii., monumente ale mimarii, eroii principali din lucrarea : " Istoria mimarii in politica romaneasca de dupa '89'. Sunt rotunzi, unsi cu toate unsorile, lunecosi, n-ai cum si de unde sa-i apuci, sunt atat de goi, de seci, de lipsiti de orice continut, incat plutesc mereu la suprafata apei revenind la aer, de cate ori societatea incearca sa ii bage la fund.
  Cine ne va scoate din acest cerc vicios al mimarii generalizate? Ce ne-a mai ramas de facut? Suntem,oare, in faza finala, in care singura solutie ramasa este sa cerem sa devenim un 'Land' al Germaniei sau, macar, sa importam niste nemti care sa ne administreze tara vreo cativa ani, sa ne puna pe un drum sanatos?
  Incercand sa promoveze turismul, Elena Udrea a lansat : "Land of choice" . Zadarnic ! Lumea ne stie de "Land of mimes".
 • +9 (11 voturi)    
  Gura pacatosului... (Luni, 12 august 2013, 17:47)

  uluit [utilizator]

  Mergand pe aceeasi logica a lui Mircea Geoana cu "bomba nucleara" in politica interna, care ar putea duce la alegeri anticipate in sute de primarii... astept cu nerabdare sa se aplice principiul "fuziunii nucleare" prin care cei incompatibili ii afecteaza si pe alti politicieni, iar fenomenul devine unul necontrolat, de cadere libera in sondaje a USL-ului (PSD+PNL+PC).
 • +4 (6 voturi)    
  tema falsa (Luni, 12 august 2013, 19:27)

  mireyaa [utilizator]

  Indiferent cate presiuni ar face baronii, contii sau alti ''nobili'' locali, nu au ce sa faca. Chiar daca legea s-ar modifica, incompatibilii se supun actualei legi in vigoare, nu unei legi viitoare. Da, se va modifica legea, insa, daca vor ramane incompatibili si in urma unei decizii a instantei, ei vor beneficia de noua lege abia peste 3 ani. Asa ca, e multa agitatie pentru...nimic. Instantele vor avea 1200 de procese in plus. Daca ANI va castiga, in 1200 de localitati vor fi alegeri. Geoana s-a trezit si el sa-si dea cu parerea.
  • -3 (3 voturi)    
   perfect si corect! (Marţi, 13 august 2013, 4:37)

   father nicky [utilizator] i-a raspuns lui mireyaa

   Nu sttiu daca Romania isi mai poate permite, din punct de vedere financiar,sa se "mai joace" de-a alegerile locale, in conditiile in care in 2013 trebuie sa se imprumute cu cca. 500 de euro pe secunda ca sa nu intre in incapacitate de plata! Dar ce mai conteaza?! Undea a mers suta(de miliarde de euro datorie externa), merg si cele cateva zeci de milioane pentru alegeri! Ca doar ne putem permite si trebuie sa-i facem fericiti si pe cei de la ani!
   • +2 (2 voturi)    
    recuperam banii... (Marţi, 13 august 2013, 10:30)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui father nicky

    mai ales daca vor fi inlocuiti penalii actuali...
   • +1 (1 vot)    
    dar isi permite RO? (Marţi, 13 august 2013, 13:30)

    cinic [utilizator] i-a raspuns lui father nicky

    isi permite sa aiba 1200 (cifra ta!) de indivizi care au CALCAT LEGEA cu bunastiinta? pe logica ta sa iertam urmatorii 1200 de talhari pt. ca nu-si permite RO 1200 de procese.
    PS. de unde iti rezulta 500 de euro pe secunda? ai calculta sau ti s-a spus?
 • +3 (3 voturi)    
  ? (Marţi, 13 august 2013, 6:13)

  cotora [utilizator]

  daca a incalcat legea, acesti primari trebuie iertati ?, atunci sa iertam si puscariasii, nu ?, sa iertam pe toti care a calcat pe bec !
 • +2 (2 voturi)    
  alesii locali sa faca bine (Marţi, 13 august 2013, 8:31)

  sile231 [utilizator]

  Sa invete si sa respecte legile. Orice societate normala are legi care previn si combat coruptia si intreaga societate sanatoasa lupta pentru asta.Daca e nevoie si cu arma in mina.
 • +1 (1 vot)    
  e clar... (Marţi, 13 august 2013, 10:57)

  lucyan [utilizator]

  in romania alesii sunt mai presus de lege... sau daca nu, schimba legile in favoarea lor...
  dar noi, poulimea, ce facem cand nu ne convin legile? nimic, ne uitam la latrine si il injuram pe basescu, in loc sa iesim in strada, nu sa schimba legile, ca nu oputem, dar sa schimbam golanii care ne conduc e foarte usor...
  numai ca romanul are in sange hotia, chiar si cel mai cinstit roman are o mare satisfactie cand pacaleste pe cineva...
 • -1 (1 vot)    
  legea 161/2003 (Marţi, 13 august 2013, 10:59)

  Lampa [utilizator]

  Pana acum ce au pazit ? Legea este din 2003, ce au asteptat s-o aplice ? Sau cand este vorba de "ai nostri" nu se aplica, iar cand este vorba de "ai lor" sa se aplice cat mai repede !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +1 (1 vot)    
  baronii locali (Marţi, 13 august 2013, 12:11)

  consting [utilizator]

  sunt unele reportaje care arata una langa alta casa unui politician, guvernant, etc vs unui cetatean oarecare. in timp ce casa primilor e un viloi, a celorlalti, e o darapanatura. asta e rezultatul accesului la fondurile bugetare si/sau europene. de aceea nu avem tot ce le lipsesc romanilor si ne aflam pe ultimul loc la toate clasamente. nu-i asa, un tablou pe cat de real pe atat de pesimist. e greu sa nu mai ai acces la borcanul -a se citi budana- de miere. toti cei care se infrupta din aceasta miere fac acum apoplexie ca vo ramane fara acces. sa nu se mai spuna ca usl e cheie de catedrala neamului, asa cum sustin antenele si nu numai.
 • +1 (1 vot)    
  Printre altele... (Marţi, 13 august 2013, 13:17)

  ion_pozitiv [utilizator]

  Printre altele, de aia e buna UE. Nu permite, direct sau indirect ca lepadaturile locale(votate de alte lepadaturi) sa creeze in interiorul ei zone de colaps economico-politic si-si insanatoseste "cancerele".
  Un lucru mai bun ca aderarea nu cred ca ni s-a mai intamplat de la domnia lui Carol I incoace.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by