UDMR respinge afirmatiile facute sambata in Transilvania de liderul partidului extremist Jobbik. O spune la RFI presedintele Uniunii, Kelemen Hunor. El declara ca nici reactia unor politicieni de la Bucuresti nu trebuie sa fie exagerata. A fost "un subiect de week-end", crede liderul UDMR.

Kelemen Hunor se delimiteaza de afirmatiile lui Gabor Vona: "Nu putem accepta in secolul 21 interventia si influenta partidelor extremiste in societatea noastra. Noi nu avem nici o relatie institutionala cu Jobbik si nici cu alte forte extremiste si aceste afirmatii nu ne ajuta cu nimic. Respingem si ne delimitam de astfel de afirmatii".

"Indiferent de cine sunt facute astfel de afirmatii, ei se urca in masina, pleaca bine mersi din Romania, se simt foarte bine acasa si tot noi ramanem acasa si trebuie sa rezolvam problemele noastre (...). De aceea, pozitia noastra este foarte clara: eu as prefera sa nu avem astfel de declaratii, astfel de interventii, astfel de idei, dar in secolul 21, in Uniunea Europeana, in lumea libera, asa cum si marfurile si ideile si chiar si prostiile circula liber, n-ai ce sa faci!", afirma liderul UDMR.

Reactii "exagerate"

Kelemen Hunor sugereaza ca unele reactii de la Bucuresti in cazul Jobbik au fost exagerate: "Nici reactia autoritatilor romanesti, nu a autoritatilor, ci a unor politicieni nu trebuie sa fie o reactie exagerata, dai o importanta mai mare decat are o astfel de declaratie facuta la o tabara de vara".

Continuarea pe www.rfi.ro.