Premierul Victor Ponta a dat share la o fotografie postata pepagina de Facebook a Uniunii Social Liberalein care se afirma ca "Guvernul nu introduce taxe care sa-i afecteze pe cei cu venituri mici si medii".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Romanii nu au de ce sa isi faca griji! Guvernul nu introduce taxe care sa-i afecteze pe cei cu venituri mici si medii. Scopul incheierii unui nou acord cu FMI este realizarea unor reforme pentru continuarea cresterii economice", se arata pe aceasta pagina.

O parte a presei centrale afirma ca primul ministru urmeaza sa revina vineri in tara, dupa ce si-a petrecut concediul de odihna in afara granitelor. Miscarea Populara spune ca Victor Ponta si-a petrecut vacanta la Miami, in Statele Unite, iar consilierul prezidentiale Sebastian Lazaroiu a spus ca tot acolo s-ar fi aflat si presedintele PNL, Crin Antonescu.

Revenirea premierului in tara are loc in contextul dezbaterilor legate de aparitia in presa a mai multor drafturi ale scrisorii convenite de guvern cu Fondul Monetar International, in care sunt invocate cresteri de taxe si extinderea bazei de colectare a contributiilor pentru asigurari sociale.