Deputatul PNL Alina Gorghiu se declara de acord cu criticile formulate de Calin Popescu Tariceanu la adresa majorarii impozitelor pe veniturile din chirii, apreciind ca este vorba de "masuri fiscale mai putin liberale".

"Nu am fost de acord cu unele actiuni politice ale lui Calin Popescu Tariceanu, dar cand are dreptate, are. Ma refer la ideea cresterii impozitelor pe veniturile din chirii, pe care o critica fostul premier", scrie Alina Gorghiu, pe blogul ei.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a criticat marti masura care au urma sa fie promovata de Guvern de majorare a impozitelor pe veniturile din chirii, in contextul reducerii TVA la paine. Acesta considera, intr-o declaratie acordata agentiei Mediafax, ca reducerea taxei nu va duce la reducerea evaziunii fiscale in domeniul panificatiei.

"Mi se pare o greseala, o grava eroare de politica fiscala sa se supraimpoziteze aceste proprietati care joaca un rol de protectie sociala intr-o economie de piata. In loc ca persoanele care eventual sunt in varsta sa astepte cu mana intinsa la diferite ajutoare din partea statului, ele pot obtine un venit suplimentar prin inchirierea unei proprietati pe care o au si in felul acesta statul nu mai are niciun fel de sarcina suplimentara cu acele persoane", a spunea Tariceanu.

Alina Gorghiu se declara de acord cu fostul premier:

"Sunt de acord ca nu poti compensa sumele pierdute la buget prin impozitarea excesiva a prorietarilor, daca asta este intentia (de a recupera din pierderi)... Asa cum nu pot fi ignorate in guvern masurile de factura liberala.

Pe de alta parte, nu am auzit inca punctul de vedere al colegilor din guvern, si nici o pozitie oficiala legata de subiect".