Pactul de coabitare intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta era obligatoriu. Iata ce declara, la RFI, purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan. Asta dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus la Realitatea TV ca pactul de coabitare nu i-a adus castig de cauza decat lui Traian Basescu.

Pactul de coabitare intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta era obligatoriu. Iata ce declara la RFI purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan. Asta dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus la Realitatea TV ca pactul de coabitare nu i-a adus castig de cauza decat lui Traian Basescu.

In opinia lui Catalin Ivan, "pactul de coabitare este obligatoriu in absolut orice stat in care democratia este forma de guvernare, pentru ca atunci cand ai un presedinte ales, un sef al Executivului cu puteri foarte mari, este obligatorie coabitarea dintre cei doi".

Purtatorul de cuvant al PSD considera ca "in mod normal, conform Constitutiei noastre, presedintele n-ar fi trebuit sa joace nici un rol politic. Din pacate, vorbim de Traian Basescu, care si-a facut si partid, care a fost permanent implicat in luptele politice, de aici cele doua suspendari ale sale".

"Era obligatoriu pentru ca Romania sa aiba stabilitate politica, sa aiba stabilitate economica, sa putem sa devenim sa devenim credibili pentru partenerii externi, sa atragem fonduri europene, sa atragem investitii, era obligatorie aceasta coabitare si la nivel formal, oficializata prin acel pact semnat de catre cei doi", precizeaza social-democratul.

Continuarea pe www.rfi.ro.