Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, ii cere premierului Victor Ponta sa revina in tara din vacanta in care s-ar afla, la Miami, in Statele Unite, in conditiile in care este asteptat de "zeci de mii de oameni" afectati de situatia neclara a privatizarii CFR Marfa. Intrebat de HotNews.ro daca primul ministru se afla in Miami, purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, s-a marginit sa declare: "Este in vacanta! Ca noi toti dealtfel" (sic!, n.r.).

Intr-un comunicat difuzat vineri, dupa sedinta CSAT care a avut pe ordinea de zi privatizarea CFR Marfa, Marian Preda il acuza pe Victor Ponta, care se afla in concediu de joi, intr-un loc care nu a fost facut public, ca "fuge de orice responsabilitate ca dracu' de tamaie".

"Dupa dezastrul privatizarii Oltchim, care a lasat pe drumuri 8.000 de oameni, Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei si ministru interimar al Transporturilor, a plecat in concediu la Miami, lasand cu ochii in soare alti 10.000 de oameni, ajunsi in pragul disperarii. In plus, Premierul a mintit ca a transmis documentele privind privatizarea CFR Marfa, pe 26 iulie 2013. In realitate le-a transmis pe 01 august 2013, ziua decolarii sale spre Miami", se arata in acest comunicat, care condamna absenta lui Ponta de la sedinta CSAT, "pe care el insusi a cerut-o cu insistenta" - "o proba in plus a lasitatii si lipsei sale de responsabilitate".

"Incompetent si lipsit de caracter, Victor Ponta ar trebui ca, intre doua iesiri in cluburile din Miami, sa se gandeasca serios la zecile de mii de oameni disperati care il asteapta acasa si sa actioneze, in sfarsit, ca un om matur. Demisa sa din functia de prim-ministru ar fi un gest de salutat", se mai arata in comunicatul semnat de presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda.

Intrebat de HotNews.ro daca primul ministru se afla in vacanta in Miami, purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, s-a marginit sa declare, intr-un SMS: "Este in vacanta! Ca noi toti dealtfel" (sic!, n.r.).