Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, crede ca presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta ar trebui "sa se aseze la masa si sa rezolve" problema privatizarii CFR Marfa, "in loc sa isi dea contre".

"Este treaba lor. Sa se certe pana rezolva cel putin cine trebuie sa hotarasca. Nu, chiar nu cunosc si cred ca cei care isi dau contre trebuie sa se aseze la masa si sa o rezolve, decat sa isi dea contre", a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Intrebat de un jurnalist daca presedintele si premierul ar trebui sa discute problema privatizarii CFR Marfa, prim-vicepresedintele PNL a spus: "Cel putin".

Iohannis a marturisit ca despre CFR Marfa "cunoaste prea putine lucruri", insa este convins ca "situatia se va rezolva intr-un fel sau altul, nu va ramane suspendata CFR Marfa. Ori se privatizeaza, ori nu. Astea sunt variantele. Ceva intre ele nu exista".

Premierul Victor Ponta a anuntat in urma cu o saptamana, la Sibiu, ca este decis sa readuca pe profit compania CFR Marfa, chiar daca CSAT nu va aviza privatizarea, situatie in care primul ministru a spus ca aceasta companie va fi condusa de un manager privat si va fi restructurata.

Intrebat de un jurnalist ce va face daca CSAT nu va aviza privatizarea, Victor Ponta a declarat atunci: "Nu facem privatizarea. Planul B, manager privat, restructurarea companiei si incercarea de a o aduce acolo unde era in 2008, adica pe profit, inainte sa fie fraudata de PDL".

Premierul considera ca CSAT are competente in a aviza privatizarea CFR Marfa.

Victor Ponta a explicat, intr-o conferinta de presa, ca are la dispozitie 60 de zile pentru a discuta in CSAT privatizarea de la CFR Marfa.

"Noi oricum avem in septembrie CSAT-ul ordinar, ca sa spunem asa. Nu va fi tarziu pana pe 23 septembrie. Nu e tarziu, pentru ca noi avem totul pregatit, mai trebuie doar avizul, semnam si sa dea omul banii, daca-i are. A zis domnul presedinte ca nu-i are, iar eu la bani nu ma pricep cum se pricepe domnul presedinte. Dansul stie ce aveti dumneavoastra prin conturi, pe acasa, eu nu stiu, desi am in subordine ANAF-ul. Dansul probabil ca are alte institutii mai pricepute la conturi", a spus Victor Ponta, la Sibiu, in urma cu o saptamana.