O noua suspendare a presedintelui Traian Basescu ar fi inutila, declara la RFI senatorul PSD, Toni Grebla.Potrivit site-ul RFI, Grebla spune ca oricum mandatul sefului statului e spre final, deci nu ar fi oportuna o actiune de acest gen. Vicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde, avansa recent pentru Gandul ideea unei a treia suspendari a presedintelui Traian Basescu.

Toni Grebla crede ca "poti sa te gandesti si la o asemenea varianta, insa trebuie sa pui in balanta si celelalte aspecte, care in esenta tin de doua lucruri: cum va fi perceputa in strainatate o astfel de actiune si daca e util acum, la sfarsit de mandat, sa provoci o noua tentativa de suspendare a presedintelui, pentru ca oricum, mandatul presedintelui este spre final si ca sa-l scurtezi cu cateva luni de zile ar parea o actiune care este inutila".

Senatorul PSD precizeaza, potrivit RFI, ca vorbeste in nume personal. El se asteapta insa ca Partidul Social Democrat sa respinga ideea unei noi suspendari a presedintelui Basescu: "Este opinia mea, nu e opinia partidului. Banuiesc ca va fi si opinia Partidului Social Democrat. Nu consider oportun, desi situatia ar putea sa impuna si o asemenea masura, dar nu consider ca politic este oportun sa provocam acum o noua suspendare, cu criza politica si cu zbaterile politice care sunt inerente unei astfel de actiuni".

Presedintele Traian Basescu a fost suspendat de doua ori de catre Parlament. Seful statului nu a fost insa demis la referendum, chiar daca la a doua consultare populara, cea din 2012, a fost la un pas de demitere