Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca va respecta in continuare Acordul de colaborare institutionala pe care l-a semnat cu presedintele Traian Basescu, desi "e clar" ca seful statului nu mai face acest lucru, dupa "provocarile si acuzele" din ultima perioada.

El s-a referit la solicitarea presedintelui Traian Basescu privind semnarea contractului de privatizare a CFR Marfa in timpul interimatului pe care Victor Ponta il exercita la conducerea Ministerului Transporturilor.

"Acel Acord de colaborare institutionala, in ce ma priveste, eu sunt foarte hotarat sa-mi respect obligatiile care imi revin. Din punctul de vedere al presedintelui, e clar ca nu. L-am semnat si intentionez sa-l respect in continuare, deoarece am considerat ca stabilitatea politica e un lucru necesar Romaniei pentru a avea crestere economica", a spus primul ministru, la finalul sedintei de guvern, insistand asupra unei colaborari institutionale intre guvern si presedinte, pe baza interesul public, "si nu pe interese personale, demagogice, lansarea unor partide personale".

In opinia lui Victor Ponta, un episod similar s-a intamplat si anul trecut, in octombrie, dar a fost sanctionat de populatia Romaniei la alegerile legislative din iarna.

"Cred ca obligatia mea ca premier e sa ignor si sa tratez cu indiferenta si uneori cu umor iesirile umorale ale presedintelui", "orgolii provocate fie de pierderea puterii, fie de influente in jurul persoanei presedintelui", a comentat seful guvernului.

Ponta a precizat ca guvernul isi va concentra activitatea in continuare pe "trendul de crestere economica", majorarea gradului de absorbtie a fondurilor europene si pe buna reprezentare a Romaniei in afara granitelor.

"Decizia guvernului si a mea este de a ignora pozitiile politice ale dl Basescu, la bere, oriunde ori fi ele, si de a ne concentra pe activitatea noastra, pentru care ne-au votat oamenii in 2011 si pentru care vom raspunde la urmatoarele alegeri", a comentat premierul, notand ca nu este pentru prima oara cand Traian Basescu "nu-si respecta cuvantul".