Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata seara, ca a ales sa vina la Ungheni, in judetul Arges, dupa ce a consultat invitatiile din apropierea Bucurestiului si si-a spus: "Dau o fuga pana la Ungheni, beau o bere si plec mai departe", relateaza Mediafax.

"Eu eram in Bucuresti, mi-am terminat treaba acum o ora si jumatate, doua ore si am zis: "Unde sa beau o bere?". M-am uitat pe invitatiile din apropierea Bucurestiului si era Ungheni. Si atunci am zis: "Dau o fuga pana la Ungheni, beau o bere si plec mai departe. Va doresc la toti sanatate si astazi sa va distrati!", a declarat Traian Basescu in aplauzele asistentei.

Ulterior, presedintele a primit cheia localitatii argesene Ungheni de la primarul comunei Iulian Miu si o icoana pentru sotia sa Maria Basescu, din partea unei doamne din localitate.

"Doamna, va multumesc mult pentru icoana, o sa o transmit sotiei. Ea stia ca astazi o sa ajung la Constanta, unde se afla si se vede ca nu a fost acasa cand m-am imbracat, ca uite ce camasa am putut sa iau pe mine. Distractie placuta!", a mai spus Traian Basescu.

Inainte sa ajunga la Ungheni, unde s-au sarbatorit Zilele comunei, seful statului s-a aflat la Costesti, tot in judetul Arges. La sosirea la Costesti, presedintele a mers la Primarie, unde a avut o scurta intalnire cu primarul, dupa care a mers la Targul de Sfantul Ilie, el refuzand sa raspunda intrebarilor jurnalistilor pe teme politice sau despre cazul Hayssam.

"Ma simt bine. Este sarbatoare", a spus seful statului, evitand sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

Basescu i-a salutat pe cei prezenti la targ, dand mana si stand de vorba cu mai multi localnici. Seful statului s-a fotografiat cu unii dintre acestia sau tinand in brate copii ai localnicilor.

Duminica dimineata, presedintele Traian Basescu va participa la Targul de Fete de pe Muntele Gaina, organizat in comuna Avram Iancu, judetul Alba, potrivit programului postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.