Premierul Victor Ponta a lansat, sambata, un atac dur la adresa lui Vasile Blaga, care ocupa functia de ministru de Interne in perioada in care Omar Hayssam a fugit din tara, afirmand ca liderul PDL trebuie sa explice "cat de prost poate fi un ministru caruia ii fuge din tara un infractor periculos". "Dar probabil ca in cazul domnului Blaga prostia nu e vreo infractiune", a spus Ponta.

Premierul a fost intrebat de jurnalisti daca exista politicieni care ar trebui sa fie ingrijorati de aducerea in tara a lui Omar Hayssam.

"Probabil, ma gandesc la Blaga, care trebuie sa explice cat de prost poate fi un ministru de Interne caruia ii fuge din tara un infractor periculos si care, la cinci ani dupa, zice "Uite, sa aflam si noi". Daca i-au trebuie cinci ani lui Blaga, care era ministru de Interne, sa afle cum a plecat Hayssam, da, eu cred ca trebuie sa raspunda toti cei care au fost de vina atunci. Am inteles ca au raspuns seful SRI si seful SIE, dar ministrul de Interne... Pai, ia ganditi-va ca fugea cel mai periculos infractor din Romania astazi, in 2013, avea vreo vina dl Stroe? De asta zic.... Dar probabil ca in cazul dlui Blaga prostia nu e vreo infractiune", a raspuns Ponta.

Jurnalistii au insistat si l-au intrebat pe premier daca ar trebui sa fie ingrijorati si actuali parlamentari sau chiar ministri, "avand in vedere legaturile avute de Hayssam cu partidele, in special PSD".

"Eu sunt printre primii interesati sa vedem. Daca exista orice legaturi, sa raspunda. Sunt extrem de relaxat, avand in vedere ca n-am avut, spre deosebire de alti oameni politici importanti, ocazia nici macar sa-l intalnesc pe Omar Hayssam", a declarat Ponta.