Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca reflecteaza asupra posibilitatii numirii lui Ovidiu Silaghi la conducerea Ministerului Transporturilor, precizand ca vrea sa discut subiectul si cu presedintele PNL, Crin Antonescu si sa vada daca acesta isi mentine propunerea.

Intrebat in legatura cu numirea lui Ovidiu Silaghi, Basescu a raspuns: "Sa vedem. Mai reflectez. Nu va ascund ca as vrea foarte mult sa discut si cu Crin Antonescu - inteleg ca se intoarce in acest weekend - si as vrea sa gasim o formula care sa fie o formula buna. Voi vedea daca si dansul mentine propunerea, dar as vrea sa discut si cu Crin Antonescu".

Premierul Victor Ponta declara marti la Romania TV ca a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea numirii liberalului Ovidiu Silaghi in postul de ministru al Transporturilor, ramas vacant saptamana trecuta, dupa revocarea lui Relu Fenechiu.

Premierul a adaugat ca a discutat cu seful statului pe aceasta tema pentru a evita situatia in care Basescu ar respinge propunerea facuta pentru postul de ministru al Transporturilor.

Biroul Politic National al PNL a decis marti sa-l propuna pe deputatul liberal Ovidiu Silaghi pentru functia de ministru al Transporturilor. Decizia a fost luata cu 47 de voturi favorabile si cinci impotriva.

Silaghi a mai detinut postul de ministru al Transporturilor in Cabinetul Ponta I, dar el nu a mai fost cooptat in Guvernul format dupa alegerile din 9 decembrie 2012, intrucat fusese acuzat de Agentia Nationala de Integritate de averi nejustificate.

PNL a anuntat insa marti ca in acest caz s-a pronuntat Curtea de Apel Oradea care a emis o decizie de clasare, definitiva si irevocabila si subiectul este inchis si nicio institutie nu mai cerceteaza acest dosar.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat vinerea trecuta de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul ''Transformatorul'' la cinci ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Presedintele Basescu a semnat decretele de revocare din functie a lui Relu Fenechiu si desemnare a premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor.