Fostul presedinte Ion Iliescu a comentat, vineri, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, aducerea in tara a lui Omar Hayssam, spunand ca ""E foarte bine, ca justitia sa poata sa-si faca datoria. Ce sa am eu legaturi? El facea parte din grupul oamenilor de afaceri si cand erau anumite actiuni eram invitat. Fiecare raspunde faptele sale, justitia va judeca". In anul 2009, cotidianul EVZ.ro publica fotografii inedite cu Ion Iliescu si Omar Hayssam luand masa impreuna. De asemenea, EVZ amintea de un interviu publicat in 2004 in revista siriana "Faris al-Arab", in care Omar Hayssam se mandrea cu relatiile sale cu Ion Iliescu, Adrian Nastase si alti lideri PSD.

Ion Iliescu a comentat vineri si afirmatiile consilierului prezidential Iulian Chifu, spunand ca daca Omar Hayssam a avut complici, atunci acestia ar avea motive sa se teama: "Daca a avut legaturi cu careva, este posibil. Dar nu pot eu aprecia".

Interviul acordat de Hayssam in 2004 revistei siriene "Faris al-Arab" si citat de EVZ era insotit de cateva fotografii prin care acesta incerca sa arate ce relatii importante avea atat cu oficialii din Romania - presedintele Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase, sefii celor doua Camere al parlamentului Nicolae Vacaroiu si Valer Dorneanu, cat si cu liderii statelor arabe.

Intr-una dintre fotografii era imortalizat un moment din campania electorala din 2000: Ion Iliescu, la acea vreme candidatul PSD la Presedintia Romaniei, lua masa in compania lui Omar Hayssam. Alaturi de ei: senatorul Vasile Ion, presedinte al PSD Buzau si tatal jurnalistei rapite in Irak, Marie-Jeanne Ion.