Presedintele Senatului, Crin Antonescu, se afla intr-o vizita privata in Statele Unite. Liderul liberal a declarat ca va participa la o conferinta transatlantica (TPN) in care se negociaza viitorul acord SUA - UE si a subliniat ca va participa la aceasta reuniune in calitate de presedinte al Senatului, insa cheltuielile legate de deplasare nu sunt suportate de institutia pe care o conduce, potrivit Mediafax, care citeaza Gandul.

"Nu, nu sunt inca in vacanta. Ma aflu intr-adevar in SUA, intr-o vizita privata, dar care cuprinde si o intalnire oficiala. Voi fi prezent, la invitatia TPN, Transatlantic Policy Network, la o conferinta transatlantica, care este centrata pe asa numitul TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership, un mare acord de principiu comercial si economic intre SUA si UE, a carui negociere abia a inceput. Voi participa la aceasta conferinta la care participa si oameni politici si oameni de afaceri din UE si din Congresul American. De exemplu, la panelul la care voi fi si eu prezent va fi prezent Michel Barnier - comisarul european pentru piata interna, Elmar Brok - presedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Hannes Swoboda - presedintele grupului socialist din Parlamentul European. Din partea americana vor participa presedintele Comisiei pentru Politica externa a Camerei Reprezentantilor, Ed Royce, din partea Departamentului de Stat, Wendy Sherman, iar subiectul este acesta: discutii intre oameni politici, intre oameni din mediul de bussines in legatura cu perspectiva acestui tratat UE - SUA", a precizat Crin Antonescu.

El a adaugat ca restul intalnirilor sale din SUA au caracter privat.

Presedintele Senatului a mai declarat ca probabil va efectua si o vizita oficiala in SUA in aceasta toamna sau la inceputul anului viitor: "Nu am in acest moment un calendar stabilit, sunt lucruri care se pregatesc in timp. Este posibil ori in aceasta toamna, ori la inceputul anului viitor, dar in legatura cu aceasta nu exista date concrete".

In privinta nominalizarii lui Ovidiu Silaghi pentru Ministerul Transporturilor, liderul PNL a precizat ca nu exista niciun motiv pentru ca acesta sa fie respins de presedintele Traian Basescu.

Mediafax noteaza ca aceasta este prima vizita a lui Crin Antonescu in SUA, el renuntand in ultima clipa in 2011 sa participe alaturi de Victor Ponta la vizita pe care acesta a efectuat-o in Statele Unite.