Conducerea PNL l-a validat marti pe Ovidiu Silaghi pentru postul de ministru al Transporturilor a anuntat la finalul sedintei, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis. Potrivit surselor Hotnews.ro, propunerea a intrunit 47 de voturi pentru si 5 impotriva.Cu putin timp inaintea sedintei, PNL a transmis un comunicat de presa prin care sustine ca hotararea justitiei in cazul Agentiei Nationale de Integritate impotriva deputatului Ovidiu Ioan Silaghi este "definitiva si irevocabila" si nu poate fi atacata cu recurs in nicio instanta.

Ovidiu SilaghiFoto: Agerpres

"Imi face mare placere sa va anunt ca s-a luat hotararea cu o mare majoritate de voturi. S-a votat colegul nostru Ovidiu Silaghi care este astfel propunerea oficiala pentru functia de ministru al Transporturilor", a declarat Iohannis, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL.

Ovidiu Silaghi: "Si eu personal si colegii mei am apreciat ca fiind foarte buna activitatea domnului Relu Fenechiu in fruntea ministerului Transporturilor si am stabilit impreuna cu acesta de a continua toate programele incepute de el, vrem sa avem continuitate. (...)

Controversa Silaghi versus Agentia de Integritate

Ovidiu Silaghi a explicat in cadrul conferintei de presa ca a castigat procesul cu ANI cu privirea la diferenta de 45000 de euro din declaratia sa de avere si ca in acest moment nu exista nicio piedica in a fi validat ca ministru al Transporturilor.

Ovidiu Silaghi:"Constatarea ANI a fost pentru mine o piedica in a face parte din Guvernul Ponta 2. Eu procesul cu Agentia de Integritate l-am castigat in aprilie sentinta este definitiva si neatacabila la ceea ce se face referire ,recursul la Inalta Curte de Casatie, este un recurs facut de mine, nu de catre ANI, in care cer despagubiri de un leu (....) Eu sentinta o am de la comisia de cercetare de pe langa curtea de Apel Oradea .

Potrivit unor surse oficiale ANI, in acest moment, pe lega ANI decizia in cazul lui Silaghi este definitiva si irevocabila insa inspectorii ANI au folosit un artificiu legislativ si au depus o plangere in contencios administrativ pe dreptul comun tot la Comisia de cercetare pe langa Curtea de Apel Oradea. Sursele citate insa sustin ca sansele de castig sunt foarte reduse.

Intreabat de jurnalisti despre intalnirea dintre Traian Basescu si Victor Ponta pe tema nominalizarii sale la Transporturi, Silaghi a declarat ca nu crede ca vor fi probleme. "Nu cred sa aiba ceva impotriva, presedintele si este foarte bine ca se gandeste pentru ca ministerul este unul pilot in Guvernul Romaniei si cea mai mare parte a fondurilor europene sunt derulate prin acest minister", a mai spus Silaghi.

Conducerea PNL s-a intalnit in sedinta pentru a propune inlocuitorul lui Relu Fenechiu la ministerul Transporturilor. Cu putin timp inaintea sedintei, PNL a transmis un comunicat de presa prin care sustine ca hotararea justitiei in cazul Agentiei Nationale de Integritate impotriva deputatului Ovidiu Ioan Silaghi este "definitiva si irevocabila" si nu poate fi atacata cu recurs in nicio instanta.

Inaintea sedintei BP, Ovidiu Silaghi a delcarat ca are emotii pentru ca se va da un vot pentru sustinerea sa.

Sedinta Biroului Politic a PNL programata la ora 12:00 a fost amanata cu o ora, liberalii precizand ca "din motive obiective". Neoficial insa liberalii s-au consultat printr-o videoconferinta cu presedintele PNL, Crin Antonescu care se afla in vacanta in afara tarii.

Totodata, premierul Victor Ponta a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu pe tema nominalizarii lui Ovidiu Silaghi la sefia Transporturilor.