PNL sustine, intr-un comunicat de presa publicat cu putin timp inainte de anuntarea noului ministru al Transporturilor, ca hotararea justitiei in cazul Agentiei Nationale de Integritate impotriva deputatului Ovidiu Ioan Silaghi este "definitiva si irevocabila" si nu poate fi atacata cu recurs in nicio instanta.

Conducerea PNL se reuneste marti, in jurul orei 12.00, pentru a anunta propunerea partidului pentru ministerul Transporturilor, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea la cinci ani de inchisoare cu executare a lui Relu Fenechiu.

Potrivit surselor citate de presa, Ovidiu Silaghi este favorit pentru preluarea conducerii Ministerului Transporturilor.

"Hotararea de clasare a fost emisa de catre Curtea de Apel Oradea in data de 12 aprilie 2013. Hotararea acestei instante este definitiva si irevocabila si nu poate fi atacata cu recurs in nicio instanta.

Prin aceasta clasare subiectul este inchis si nicio instanta sau institutie a statului nu mai cerceteaza in vreun fel acest dosar", precizeaza PNL, in comunicatul citat, in care se arata ca "informatiile vehiculate in presa cum ca ANI ar fi facut recurs sunt gresite si fara fundament".

Liberalii cred ca tema dosarului ANI - Silaghi "a fost promovata ca subiect de presa in ultimile zile pe fondul speculatiilor posibilei numiri" a acestuia la sefia Ministerului Transporturilor.

"Mentionam ca Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor in perioada mai - decembrie 2012, timp in care a demarat introducerea managementului privat in companiile subordonate ministerului si a initiat modificarile cerute de Comisia Europeana pentru ridicarea pre-suspendarii finantarilor pe POS Transporturi", se mai arata in acest comunicat.