Biroul Politic National al Partidului National Liberal se va reuni marti, in sala de sedinte a Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, potrivit Agerpres.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat vineri, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea la cinci ani de inchisoare cu executare a lui Relu Fenechiu, ca Biroul Politic National al liberalilor se va reuni la inceputul acestei saptamani pentru a face o propunere pentru conducerea Ministerului Transporturilor.

''Nu se pune problema unei renuntari la acest portofoliu. Eu nu pot vehicula nume. (...) PNL are solutii, fara indoiala, BPN care se va reuni la inceputul saptamanii viitoare, luni sau marti, va face o propunere premierului Ponta'', a spus Antonescu.

El a sustinut ca deputatul Ovidiu Silaghi este o varianta pentru conducerea acestui minister.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat speranta luni ca un nou ministru al Transporturilor sa fie numit in aceste zile.

'Sper cat mai repede sa avem un ministru definitiv, in asa fel incat sa se ocupe. Eu doar gestionez alaturi de secretarii de stat', a declarat Ponta.

Intrebat daca a discutat despre o lista cu variante de lucru, premierul a aratat ca a vorbit telefonic cu presedintele PNL, Crin Antonescu, care nu este in tara.

'Am vorbit cu dl. Antonescu la telefon, nu este in tara. Mai departe, cand avem o decizie a PNL, eu trebuie sa-i propun presedintelui numirea in functie', a adaugat seful Executivului.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat vineri de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul ''Transformatorul'' la cinci ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Este pentru prima data cand un ministru in functie este condamnat la inchisoare.

Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretele de revocare din functie a lui Relu Fenechiu si desemnare a premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor.