Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Matthijs Van Bonzel, a comentat condamnarea ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, la cinci ani de inchisoare cu executare, apreciind drept "incurajator" faptul ca demnitarul "nu a scapat de justitie", potrivit Agerpres.

El a anuntat vineri, pe Twitter, imediat dupa pronuntarea sentintei, ca ministrul Transporturilor a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru coruptie. Diplomatul a mentionat ca sentinta nu este definitiva si ca premierul Victor Ponta a preluat interimatul acestui minister.

"Faptul ca ministrul nu a scapat de justitie este incurajator", adauga Matthijs Van Bonzel.

Olanda s-a opus intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, motivand ca in aceste tari lupta impotriva coruptiei se face prost.

Ministrul olandez pentru securitate si justitie, Fred Teeven, afirma, pe 7 martie, ca o decizie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen nu va fi luata inainte de luna decembrie, intrucat guvernul olandez asteapta publicarea raportului Comisiei Europene (CE) din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).