Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, vorbeste, intr-un interviu pentru Agerpres, despre procesul Transformatorul, in care a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice si in care sentinta este asteptata vineri: "Sper din toata inima ca se va termina cu bine, dar chiar daca se va termina cu bine pe data de 12 iulie, nu se termina de tot pentru ca mai exista o instanta care trebuie sa se pronunte. Daca, Doamne fereste, nu se va termina cu bine pe data de 12, bineinteles ca nu voi mai fi ministru. Este un lucru clar, un lucru asumat asta nu inseamna ca ies din viata politica, asta nu inseamna ca ma consider un om vinovat, nu-mi ramane decat sa lupt pentru a-mi dovedi nevinovatia la cealalta instanta, cea care va da hotararea definitiva si irevocabila, dar binenteles ca va trebui sa lupt in continuare, sa-mi duc crucea." Procurorii DNA cer 15 ani de inchisoare cu executare pentru inculpatii din dosar.

Ministrul Transporturilor spune, in interviu, ca acest dosar îl "bântuie" de opt ani şi că aşteaptă finalizarea procesului. "Sunt multe paliere de discuţie aici. În primul rând, eu sper din toată inima ca judecătorii să ţină cont de evidenţă. Eu o să fac o documentaţie pe care o s-o pun la dispoziţia întregii mass-media cu afirmaţii din rechizitoriu şi cu documente care să arate foarte clar că ceea ce este în rechizitoriu procurorului este un mare neadevăr sau un şir de mari neadevăruri. Aceste documente le-am prezentat instanţei. Avocaţii mei sunt foarte supăraţi pentru că instanţa nu a acceptat o expertiză independentă, spun dumnealor că era obligatoriu că instanţa să accepte acest lucru. S-a pus şi problema recuzării instanţei. Eu am refuzat să accept orice astfel de chestiune pentru că obiectivul meu este să termin acest proces. Acest proces care mă bântuie de opt ani de zile. Este important să se termine odată definitiv."

Intrebat daca in cazul unui scenariu negativ in acest proces Ministerul Transporturilor va reveni tot PNL, Fenechiu a raspuns: "Nu-mi cereţi să vă răspund la întrebări care ţin de o decizie care nu-mi aparţine mie."